Amatőr

Boksz vb: Dobrádi kiesett

Boksz vb: Dobrádi kiesett
Magyar szempontból nem indult jól a már hétfőn elkezdődött olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokság Bakuban, ahol a keddi nap egyetlen magyarja.
Magyar szempontból nem indult jól a már hétfőn elkezdődött olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokság Bakuban, ahol a keddi nap egyetlen magyarja, Dobrádi Zsolt kikapott, s ezzel kiesett.

Az 52 kg-ban szereplő, mindössze 20 éves újonc sima, 24-8-as pontozással kapott ki az indiai Surahjoy Mayengbamtól, aki így bejutott a legjobb 32 közé. 

"Élete első felnőtt világversenyén még hiányzott a tapasztalat, a rutin, viszont a harcossággal nem volt gond - nyilatkozta a szakvezető. - Akadnak még hiányosságai Zsoltnak, ezeket ki kell javítani, és akkor jövőre már megállhatja a helyét. Gyorsaságban, keménységben fejlődnie kell, az összetett ütéseket sűrűbben kell használnia." 

A huszadik évében járó érdi fiatalember szomorú volt a találkozót követően: 

"Roppant csalódott vagyok, bíztam abban, hogy két-három meccset nyerek, s talán az olimpiai kvalifikációért is versenyben lehetek. Sajnos, nem így történt. Gyors, pattogós volt a srác, igazából nem tudtam vele mit kezdeni. Ügyes, rutinos bokszoló, viszont erősnek nem éreztem, egyszer sem tudott tisztességesen megütni. Most egy kicsit elment a kedvem, de majd csak kiheverem ezt a kudarcot."

A 10 fős magyar válogatottból szerdán Kalucza Norbert (56 kg) és Szellő Imre (81 kg) lép kötelek közé, mindketten a legjobb 32 közé jutásért bokszolnak.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink