Hazai

Bokszgála az Imperialban

Bokszgála az Imperialban
Nem mindennapi izgalmakban volt része azoknak a nézőknek akik ma délután kilátogattak a Maglódi úti Imperial Sport- és szabadidő központba. Az amatőr és profi bokszmérkőzések is bővelkedtek fordulatokban és meglepetésekben.
A profi találkozók közül az első mindjárt egy nagy meglepetéssel végződött. A veretlen és eddig a hat mérkőzéséből ötöt KO-val nyerő könnyűsúlyú Surman Zoltán (6-1-0; 5KO) szoros mérkőzésen elvesztette veretlenségét a profik közt most debütáló nyíregyházi Mészáros András ellen.

A mérkőzést Surman kezdte jobban, de a fordított alapállású Mészáros taktikus sokmozgásos ökölvívással folyamatos támadásaival egyre nagyobb fölénybe került. A második menet közepe felé egy balcsapott tisztán eltalálta Surman fejét, ami úgy tűnt, hogy végig is futott rajta. A harmadik menet kiegyenlített küzdelmet hozott, míg a negyedik menetben folyamatos nyomás alatt volt Surman és már csak a védekezéssel törődött. Mindent egybevetve Mészáros megérdemelten nyert, mert jobban akarta a sikert és erőnlétileg jobb volt.
Surman /háttal/ ereje már a harmadik menetben elfogyott!

A második találkozón a szintén még veretlen Rimovszky Szabolcs (9-0-0; 8KO) szokásához híven kicsit álmosan kezdte a mérkőzést Balázs József (2-3-0; 2KO) ellen. A robosztus, testfelépítésében Matolcsira hasonlító Balázs bátran támadott, de Rimo alkarral és kesztyűvel remekül védte le a támadásokat, de azért így is sikerült neki néhányszor tisztán eltalálni Rimovszkyt. A második menet is hasonlóan indult mint az első, de itt már Rimo többször megelőzte és keresztbeverte ellenfele támadásait, és a menet végére már a biztos vezetés tudatában mehetett a phenőre. A harmadik menet közepe felé a mindvégig szívósan küzdő Balázs támadását Rimo egy remekbeszabott jobbfelütés-balhorog kombinácíóval kontrázta meg, amely végzetes is lett. Nagy Imre mérkőzésvezető számolt ugyan, de Balázs edzője közben jelezte, hogy feladják a mérkőzést. Ezzel Rimovszky továbbra is százszázalékos és ismét javított az eddig is imponáló mérlegén.
Rimo ezúttal is jól küzdött!

A végén néhány szó az amatőr mérkőzésekről. Itt az utolsó nehézsúlyú találkozó hozta a legtöbb izgalmat. A hazaiak versenyzője Turgonyi Bálint nagyon szoros mérkőzést vívott a Macabi versenyzője a "Dupla" becenévre hallgató Hubert László ellen. A mérkőzés mindvégig kiegyenlített volt némi vendég fölénnyel, ami a pontozóknál is beigazolódott, mert végül Hubertet hirdették ki győztesnek. A mérkőzés viszont itt még nem ért véget, mivel a harmadik menetben egy dulakodás után Turgonyi váratlanul a padlóra került, de senki nem tudta hirtelen miért. Mint az hamarosan kiderült Turgonyi vállán a nyak tövében egy csúnya harapás nyoma volt látható. A mérkőzésvezető nem látta az esetet, ezért a folyatás mellet döntött. A hazaiak a mérkőzést követően azonnal óvással fordultak a szövetség ellenőréhez, így a mérkőzés a zöld asztal mellett folyatódik.
Jól látható harapásnyom!

További eredmények:
Györki Dániel (KSI) Orosz Dávid (Imperial) Döntetlen

Pivon Ákos (Imperial) PGY. Korotki István (Macabi)

Cs. Tóth Gyula (Imperial) PGY. Mércse Endre (UTE)

Debreceni Zsombor (Imperial) PGY. Farkas Csaba (UTE

Hubert László (Macabi) PGY. Turgonyi Bálint (Imperial)
(A mérkőzés óvás alatt!)

Fight.hu

Partnereink

Partnereink