Hazai

BoxingONE: a Gladiátor győzni megy Prostejovba

BoxingONE: a Gladiátor győzni megy Prostejovba
Szombat este a csehországi Prostejovban folytatódik a BoxingONE Championship, a közép-európai amatőr csapatbajnoki liga, ahol a helyiek a KO Gladiator csapatát fogadják vendégül. A győri székhelyű csapat számára a továbbjutás, és a csoportgyőzelem a tét.
Mint ismert, múlt szombaton a Gladiator fogadta a lengyel Rybnik csapatát, és a pontok alapján (13-1) sima magyar siker született, ám a csapatvezető hangsúlyozta az értékeléskor, hogy a nagyarányú győzelem mögött szoros összecsapások voltak, vagyis nüanszok döntöttek több mérkőzésen. „Nem számítottam ekkora győzelemre, de azt hozzá kell tennem, hogy a mérkőzések közül több nem volt meg vastagon. Tehát csalóka a végeredmény, több mérkőzésen csak nagyon kis különbséggel voltunk jobbak.” – kezdte az elmúlt hétvége értékelését Nagy Zoltán.

A BoxingONE ligában idén bevezették, hogy a mérkőzéseket olyan bírói gárda pontozza, melybe a hazai és a vendégcsapat által delegált bírókon túl abszolút semleges helyszínről érkezett szakemberek kaptak helyet. A Gladiator-Rybnik találkozón így magyar, szlovák és lengyel szakemberek értékelték a küzdelmeket, s tették ezt közmegelégedésre, ugyanis a vendégcsapat sem vitatta a szoros mérkőzéseken született ítéleteket.

„Jobb úgy örülni a győzelemnek, hogy a semleges bírók is minket láttak jobbnak, sőt, úgy meg még jobban, hogy a szoros meccseken a lengyel bíró is a hazai bokszolót hozta ki győztesnek” – mondta erre Nagy Zoltán. „Érződött a bírókon, hogy nem volt rajtuk feszültség, csak a munkájuk minél jobb ellátására kellett figyelniük.”BoxingONE - Zámbó Dániel
A KO Gladiator győzelmének arányából az következik, hogy a BoxingONE idei lebonyolítási rendje alapján alig néhány pontot kell szerezniük Csehországban ahhoz, hogy a csoportból továbbjutva az egyik elődöntő résztvevői lehessenek. Ennek ellenére a csapat győzni szeretne a Prostejov otthonában is.

„Nagyon nagy lépést tettünk az elődöntőbe jutásért, de nem szeretnénk megállni, győzni szeretnénk szombaton is” – jelentette ki a győri mester. „Változatlan csapattal utazunk, és úgy érzem, 8-6 arányban meg fogjuk nyerni a hétvégi fordulót is. Győzelmet várok Rácz Sándortól (60 kg), George Nyekitől (64 kg), Zámbó Dánieltől (69 kg), és Mirko Dominiktól (91 kg), de a csapatunk egységes, jó formában vagyunk, így bárki okozhat meglepetést. A legfontosabb, hogy jó mérkőzéseket vívjunk, és az ökölvívást népszerűsítsük.”

A KO Gladiator Prostejovba utazó csapata
57 kg: Notigán Norbert
60 kg: Rácz Sándor
64 kg: George Nyeki
69 kg: Zámbó Dániel
75 kg: Lakatos Márió
81 kg: Engi András
91 kg: Mirko Dominik

A BoxingONE liga legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink