Amatőr

BoxingONE: a Prostejov legyőzte a Gladiatort

BoxingONE: a Prostejov legyőzte a Gladiatort
Szombat este a csehországi Prostejovban rendezték a helyi csapat kontra KO Gladiator küzdelmet a BoxingONE Championship – amatőr ökölvívó csapatbajnoki liga „A” jelű csoportjában.
Megismétlődött a szezonnyitány forgatókönyve, ugyanis a hazaiak (Prostejov) nagy arányban győzték le a győri központú KO Gladiator csapatát, ám ahogy Győrben, úgy Csehországban is szoros, látványos küzdelmek voltak, ahol a győztes csapat többször csak igen kis különbséggel nyerte a mérkőzéseket.

„Ugyanolyan szoros küzdelmek voltak, mint Győrben voltak. A nyitó fordulóban mi nyertük 13-1 arányban, most 3-11 lett, de végeredmény itt sem tükrözi a látottakat, mert nagyon nagy mérkőzések voltak. Ha lehet ilyet mondani, még szorosabban alakultak a mérkőzések, mint egy héttel ezelőtt” – kezdte az értékelést Nagy Zoltán, a győriek csapatvezetője.

A két csapatvezető megállapodása értelmében ez alkalommal nem rendeztek pehelysúlyban küzdelmet, helyette két 60 kg-os mérkőzést rendeztek Prostejovban. Itt Tóth Benjamin nagy mérkőzésen szenvedett vereséget a jóval rutinosabb, és nemzetközileg tapasztaltabb Aperjan Hamo ellen. (2:0) A szombathelyi Rácz Sándor viszont döntetlenre végzett az Eb 5. Serban Miroslan ellen, úgy, hogy az első két menetben a magyar bokszoló dominált, miközben a cseh bokszolóra számoltak is. (3:1)

64 kg-ban a romániai George Nyeki ismét remekül küzdött a magyar csapat színeiben, ellenfele Bosy Marek volt. A mokány Nyeki hatalmas adok-kapok küzdelemben szenvedett igen szoros (3-1) vereséget, ami talán csak a hazai pályának volt köszönhető. (5:1) 69 kg-ban Zámbó Dániel nagyon akarta a győzelmet Král Vit ellen, de nem sikerült riválisa fölé nőnie, sőt, egyszer számolt rá a mérkőzésvezető. (7:1) boxingone-boxingone.jpg
75 kg-ban a kőszegi Tóth József bokszolt Besarjan Vardonnal, ám győzött a rutin, így a Prostejov tovább növelte előnyét. (9:1) 81 kg-ban a budapesti Engi András lépett szorítóba Peter Novotny ellen, és jó meccsen ismét cseh győzelem született, ahol a magyar bokszoló remekül hajrázott, és ha egy kicsit tovább tart a meccs, meg tudta volna fordítani az eredményt. (11:1) Nehézsúlyban ismét Mirko Dominik képviselte a KO Gladiatort, és küzdelmes, sokszor birkózásba fajuló küzdelemben legyőzte Marek Chmelát. (11:3)

„Vissza kell nézni néhány mérkőzést, így nem szeretném egyenként értékelni a látottakat. Négy pontozóbíró működött minden mérkőzésen, és volt olyan küzdelem, ahol mindkét fél edzője magáénak érezte a győzelmet. El kell fogadni a bírók döntését, egyedül 64 kg-ban rendült meg egy kicsit a bizalmam, de ez van, 3-1 arányban az ellenfelet látták jobbnak a pontozók.” – értékelt Nagy Zoltán.

Az eredmények mérkőzésről-mérkőzésre
60 kg: Tóth Benjamin – Aperjan Hamo 0:2
60 kg: Rácz Sándor – Serban Miroslav 1:3
64 kg:George Nyeki – Bosy Marek 1:5
69 kg: Zámbó Dániel – Král Vit 1:7
75 kg: Tóth József – Besarjan Vardon 1:9
81 kg: Engi András – Novotny Peter 1:11
91 kg: Mirko Dominik – Chmela Marek 3:11

A KO Gladiator – veresége ellenére – ott lesz a BoxingONE elődöntőjében, ugyanis szerzett annyi pontot Prostejovban, hogy nyugodtan várhassák a Rybnik-Prostejov küzdelmet. Ha a csoport záróforulójában a Rybnik nagy arányú győzelmet arat, úgy a KO Gladiator a csoport élén végez, ám nem szabad elfelejteni, hogy a lengyel csapat csak akkor jut tovább, ha „nullára” veri a jelentés erőkből álló Prostejovot.

A BoxingONE liga legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink