Amatőr

BoxingOne bajnokavatás pénteken

BoxingOne bajnokavatás pénteken
Pénteken, a révkomáromi sportcsarnokban kerül megrendezésre a B1 2011-es kiírásának döntője, melynek során a helyi „Komárno Sharks” a győri „Patent Gladiators” csapatát látja vendégül. A
A két gárda egyazon csoportban küzdött az alapszakasz során, s bizony a győrieknek van miért revánsot venni a felvidéki csapaton. Először 2011. július 9-én, a Rába-parti városban találkoztak, s a magyar válogatott klasszisok sorát foglalkoztató „Cápák” 14:2 arányban diadalmaskodtak. A visszavágó valamivel szorosabb volt (11:5), ám az a mérkőzés lényegében már tét nélkül került megrendezésre, hiszen tavaly december 17-én mindkét alakulat úgy lépett szorítóba, hogy biztos volt a továbbjutásuk.
BoxingONE Championship 2011
Az elődöntők során a szinte teljesen új csapattal kiálló révkomáromiak 12:3 arányban lelépték a „Debreceni Villámokat” (Debrecen Thunders), míg múlt pénteken a győriek 11:5-re legyőzték a „Temesvári Oroszlánokat” (Timisoara Lions). Utóbbi párharc – a simának tűnő végeredmény ellenére – az utolsó pillanatig nyitott volt, hiszen ha a temesváriak az utolsó meccsen (64 kg) nyertek volna, úgy a csapatok 8:8-ra végeznek, s a jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően a románok készülhetnének a fináléra.
BoxingONE Championship
A döntő egyértelmű esélyese a felvidéki csapat, még akkor is, ha óriási hiba lenne a győriek lebecsülése. Tény viszont, hogy a „Cápák” pénteken már számíthatnak az elmúlt két hetet Tunéziában töltő magyar válogatott kiválóságokra, akik ellen a Kárpát-medencében aligha lehet felvenni a versenyt. Ám ez az esélylatolgatás azonnal borulhat, amennyiben Nagy Zoltán a döntőre nem egy, hanem legalább három „bundesligás” klasszist állít csatasorba. (A két csapatvezetővel, Győrfi Roderikkel és Nagy Zoltánnal szerdán beszélgetünk.)

A pénteki BoxingONE Championship nagydöntőt a DigiSport csatorna, Magyarországon és Szlovákiában is, 20 órától élőben közvetíti a komárnói városi sportcsarnokból. A magyar közvetítés Meronka Péter és Szalma Zoltán szakértő tolmácsolásában kerül képernyőre. A liga hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink