Hazai

BoxingONE: csak két ponton múlott

BoxingONE: csak két ponton múlott
A Prostejovban rendezett hétvégi BoxingONE forduló olyan izgalmakat hozott, hogy a nagyon sportszerű cseh közönség több alkalommal is állva tapsolt meg győztest és vesztest egyaránt.
Szombat délután 4 órakor rendezték a csehországi Prostejovban a BoxingONE liga soron következő fordulóját, ahol a liga egyik újonca a cseh Prostejov a Gladiátorok csapata ellen mutatkozott be hazai közönség előtt. A rendezvénynek otthont adó Spolecensky Dom egy 1968-as pártkongresszus helyszínére emlékeztetett, megviselt székek, színpad az elvtársaknak és ennek megfelelően domináns sötétbarna belső párosult a hangulatosan jellegzetes illattal. Akinek a régi csapatbajnoki mérkőzések hangulata megdobogtatja a szívét annak legközelebb itt a helye, hiszen a város régre visszanyúló ökölvívó hagyományai most is közel 700 főt vonzottak és a közönség sportszerű lelkes hozzáállása minden szervező álma. Egyszóval minden együtt volt egy kíváló hangulatú rendezvényhez.

2008_1011Prostejov0011.JPG

A Győri Gladiátorok teljes csapattal érkeztek, rendbejött az elsőszámú 81 kg-os Martinek keze is, így Nagy Zoltán csapatkapitány nagy várakozásokkal érkezett Morvaországba. A fordulót bemutató mérkőzések előzték meg a közönség bemelegítésére, majd a hímnuszokkal indult a csapatbajnoki forduló. Első párban Hódosi Zsolt lépett kötelek közé Philip Reiteman ellen 57 kg-ban és az első két menetben szinte leiskolázta ellenfelét, de a harmadik menettől a jobb kondícióban lévő hazai vesrenyző átvette a kezdeményezést és a lejtős hazai pályán az első két pontot a Prostejov kapta. (2:0) Ezt követte a Vető vs. Serban csata 60 kg-ban, ahol Gábor jól bokszolt és rendszerint megelőzte ellenfelét ügyes kombinációkkal, de eredményhirdetéskor - talán a cseh versenyző meglepetésére is – ismét hazai győzelem született. (4:0)

2008_1011Prostejov0035.JPG

Ezt követte Nemes Erik és Kral Vítek összecsapása 64 kg-ban, ahol Vítek az első két menetben még tartotta magát, de a jóval technikásabb kőszegi versenyző több esetben is megfogta ellenfelét testen és fejen, így az utolsó menetben a többször is térde kényszerített hazai versenyző feladta a küzdelmet. (4:2) Rövid szünet következett a hangszálak benedvesítésére, amely igazán kellet is a Pavel Duda vs. Zámbó Dani összecsapáshoz ahol egy nagy iramú adok-kapok bontakozott ki már az első másodpercekől. Mindkét versenyzőt vitte előre a szíve nem pazarolva időt és energiát a védekezésre, majd a végén hatalmas taps követte Zámbó Dani győzelmét. (4:4). Így döntetlenről folytatódott a csapatbajnoki a 75 kg-ban, ahol Kelemen Balázs David Kubitchekkel bokszolt. A közönségkedvenc Kubitshek ment előre és próbált fogást venni Balászon, de szombaton Balázs megállíthatatlan volt és jó ökölvívást mutatva megszerezte a vezetést a Gladiátork számára, (4:6) amely jól jött hiszen a cseh válogatott Petr Novotny vs. Martinek Feri páros követlezett 81 kg-ban. Ha ismeri valaki Feri öszinte harcmodorát akkor könnyebb elképzelni azt az ovációt amely végigkövette a mérkőzést, mivel finoman szülva sem a távolság méregetésével kezdtek a fiúk. Volt menet amelyben Feri volt a jobb, sajnos volt olyan is amelyben felesleges pofonokba lépett bele, de bátran mondhatjuk, hogy az est egyik legizgalmasabb mérkőzésén a közönség volt az egyik nyertes. A mérkőzés végén a cseh versenyző kapta a győztesnek járó két pontot, ezzel ismét döntetlen volt a csapattalákozó az utolsó mérkőzés előtt. A nehézsúlyú Musil vs. Mezőfi meccs ígéretesen indult a vendégek számára, de mindjárt a mérkőzés elején egy kellemetlen összefejelés miatt a ringorvos beszüntette a találkozót, így első BoxingONE szereplésüket győzelmi hangulatban zárták a hazaiak. A vendégek is emelt fővel távozhattak, hiszen idegenben egy sérülésen elcsúszni nem szégyen.

A hétvégi BoxingONE eredmények: 
57kg Philip Reiteman vs. Hodósi Zsolt (2:0)
60kg Serban vs. Vető Gábor (4:0)
64kg Kral Vítek vs. Nemes Erik (4:2)
69kg Pavel Duda vs. Zámbó Dániel (4:4)
75kg David Kubicek vs. Kelemen Balázs (4:6)
81kg Jan Novotny vs. Martinek Ferenc (6:6)
91kg Dominik Musil vs. Mezőfi Richárd (8:6)

A csapatbajnoki találkozót a SportKlub televízió felvételről közvetíti október 17-én pénteken, 00:00 órai kezdettel, illetve reményeink szerint ismétlés vasárnap a délelőtti órákban.

További részletek és képek a fodulóról a www.boxingone.com oldalon!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink