Amatőr

BoxingOne liga: Két 100%-os csapat küzd Temesváron

BoxingOne liga: Két 100%-os csapat küzd Temesváron
Szombat Temesváron folytatódik a BoxingONE sorozat, ahol a helyi „Timisoara Lions” a kétszeres bajnok „Debrecen Thunders” csapatát fogadja.
Rangadóval folytatódik a bajnokság, hiszen a „B”-jelű csoport két százszázalékos csapata küzd egymással, akik 10-10 ponttal és 23-23 segédponttal holtversenyben vezetik a kvartettet. A 2011-es szezonban eddig két-két mérkőzést játszottak a csapatok: a temesváriak hazai pályán győzték le a címvédő „Galánta Kids” csapatát, majd idegenben diadalmaskodtak az „Arad Motorul” fölött. A hajdúságiak hazai pályán győzték le a Galántát és az aradiakat is.
Kalucza Norber (c) Sasvári Tamás
Nem lesz egyszerű dolga debrecenieknek, hiszen több bravúrt kell bemutatniuk a győzelemhez. 56 kg-ban Kalucza Norbert az ifi-vb ezüstérmes Andreiana Razvan ellen bokszolhat, és ha figyelembe vesszük, hogy a magyar ökölvívó nem is pehelysúlyú, akkor bizony ki-ki meccsre van kilátás. 60 kg-ban Török János – Marin Dragos meccset rendeznek majd. Itt a magyar bunyós esélyesebbnek tűnik, hiszen a tavalyi B1 szezon elődöntőjén (idegenben) egálra végeztek, de pár héttel később a Bocskai Emlékversenyen már Török – igaz szoros meccsen – győzni tudott.

64 kg-ban a szibériai versenyről hazatért Görbics Gábor ellenfele a korosztályos világversenyeken edződött Daniel Badulescu lesz. A román magasabb, mozgékonyabb, mint Görbics, de könnyű őt bevinni a táncba, s a nyílt sisakos küzdelemben a magyar ökölvívó esélyesebbnek látszik.
Bacskai Balázs (c) Sasvári Tamás
69 kg-ban egyértelmű a képlet, a felnőttek között Európa-bajnok, junior világbajok Bacskai Balázstól mindenki győzelmet vár. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a B1 liga idei kiírásában először lesz a magyar bunyósnak olyan ellenfele, akivel valószínűleg küzdenie is kell majd. Flavius Biea korosztályos világbajnok, és kétszeres Európa-bajnok, így a román csapatvezetők azt várják tőle, hogy amennyire csak tudja, tegye nehézzé Bacskai győzelmét.

75 és 81 kg-ban a román csapatot a Juratoni testvérek, Bogdan és Cezar képviselik. Közülük Bogdan (75 kg) a nagyobb név, aki ifi-vb bronzérmes, s már a felnőttek között is letette névjegyét. Ellene nagy bravúrt kellene bemutatnia Tóth Józsefnek a győzelemhez. Nagy Péter (81 kg) viszont ki-ki meccset vívhat Cesar Juratonival, ahol bármilyen eredmény előfordulhat.
Deél Szabolcs (c) Sasvári Tamás
A két csapat kiegyenlített erőviszonyait nézve valószínűleg csak nehézsúlyban fog eldőlni a csapatbajnoki mérkőzés. Deél Szabolcs legutóbb hatalmas kiütéssel verte az aradi Marius Tatárt, aki az „Arad Motorul” – „Timisoara Lions” mérkőzésen döntetlenre végzett a temesvári Bogdan Niculae ellen. Mindazonáltal Niculae jobb bunyós, mint Tatár, úgyhogy Deél Szabolcsnak oda kell tennie magát, ha ismét győztesen akarja elhagyni a BoxingONE szorítóját.

A csapatok várható összeállítása
56 kg: Kalucza Norbert – Andreiana Razvan
60 kg: Török János – Marin Dragos
64 kg: Görbics Gábor – Daniel Badulescu
69 kg: Bacskai Balázs – Flavius Biea
75 kg: Tóth József – Bogdan Juratoni
81 kg: Nagy Péter – Cezar Juratoni
91 kg: Deél Szabolcs– Bogdan Niculae


A csapatbajnoki mérkőzés szombat este – helyi idő szerint – 19 órakor kezdődik, s a BoxingONE Championship hivatalos weboldala, a www.boxingone.com élőben közvetíti. Ugyanitt friss hírek, versenynaptár és fotógaléria is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás szerelmeseit.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink