Beharangozók

BoxingOne - Sorsdöntő, mindent vagy semmit meccs következik a Debrecennek

BoxingOne - Sorsdöntő, mindent vagy semmit meccs következik a Debrecennek
Szombaton, Aradon rendezik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság következő mérkőzést, amely a „B”-jelű csoportban sok mindenre választ adhat.
A versenynapon az „Arad Motorul” a „Debrecen Thunders” csapatát látja vendégül, amely a magyar csapatnak az utolsó alapszakaszbeli mérkőzése lesz, vagyis nincs lehetőség a javításra, az erdélyi városban kell kivívniuk a továbbjutást. Hozzátéve persze, hogy nincs nagy gondban a múlt szombaton Kassán botló hajdúsági csapat, ám nagyon kellene a győzelem, nem csak a csoportelsőséghez, hanem a továbbjutáshoz is. Érdemes megnézni a tabellát, mert bár a Debrecen jelenleg vezeti a kvartettet, de mindössze két segédponttal.

A „B”-csoport pillanatnyi állása
1. Debrecen Thunders (magyar) 19 pont / 5 mérkőzés (45sp)
2. Timisoara Lions (román) 19 pont / 5 mérkőzés (43sp)
3. Galánta Kids (szlovák) 18 pont / 6 mérkőzés (38sp)
4. Arad Motorul (román) 14 pont / 4 mérkőzés (31sp)

A csoportban két mérkőzés van hátra, a szombati, valamint a december 9-én megrendezésre kerülő Temesvár – Arad párharc.

Ha szombaton a Debrecen nyer, akkor már biztosan továbbjut, csak az a kérdés, hogy az első vagy a második helyen. A két segédpontot ugyanis könnyedén ledolgozhatják a temesváriak, amennyiben a Debrecen-Arad meccs szoros végeredménye mellett ők nagyon megverik aradi riválisukat. Komoly gondban akkor sem lennének a debreceniek, ha kikapnak szombaton, ugyanis ebben az esetben csak akkor esnének ki, ha a záróforduló döntetlennel zárul a két román csapat között. Ismerve ugyanakkor a két romániai alakulat közötti feszültséget, az összecsapásuk igazi presztízsharcnak ígérkezik, ezért aligha fognak sportszerűtlenül eljárni.

A Debrecenieknek viszont egyre nagyon kell figyelniük: nehogy belefussanak egy igazán komoly (10 vagy több pontos) zakóba, mert akkor bárki nyeri szoros mérkőzésen december 9-i „román házirangadót”, a hajdúságiak leszorulhatnak a tabella 3. helyére. 

Szabó Sándor- Akárcsak Galántára, Aradra is győzni megyünk – jelentette ki határozottan Szabó Sándor, a hajdúságiak ügyvezetője. – A srácok Felvidéken is jól teljesítettek, nem sok hiányzott a sikerhez. Kemény csapat az Arad, de úgy érzem, elkaphatjuk őket. A legerősebb gárdát küldöm harcba, mindent meg fogunk tenni, hogy győztesen hagyjuk el az aradi szorítót.

A BoxingONE Championship hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. Itt friss hírek és versenynaptár mellett tabella, fotó- és videógaléria várja az érdeklődőket. A bajnokság összefoglalóit a DigiSport csatorna sugározza.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink