Amatőr

Darmos József is bejutott a 16 közé a vébén

Darmos József is bejutott a 16 közé a vébén
Varga Miklós (60 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) után hétfőn a 91 kg-osok között szereplő Darmos József is bejutott a nyolcaddöntőbe.
Varga Miklós (60 kg) és Harcsa Zoltán (75 kg) után hétfőn a 91 kg-osok között szereplő Darmos József is bejutott a nyolcaddöntőbe a bakui olimpiai kvalifikációs ökölvívó-világbajnokságon.

A magyar öklöző rendkívül szoros mérkőzésen, pontozással 20-18-ra nyert az albán Christian Demaj ellen. Darmos az első és a második menet végén is egy ponttal vezetett, az utolsó etapra mindkét bokszoló elkészült erejével, ennek ellenére a magyar versenyző növelni tudta előnyét és megnyerte az összecsapást. 

Darmos a nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő, Európa-bajnoki címvédő Tejmur Mammedovval csap össze. A két öklöző az ankarai kontinensviadalon is találkozott egymással, akkor Darmos csak segédpontokkal kapott ki. 

"Nekem ez volt az első meccsem a vb-n, nagyon hosszú volt ez az egy hét, ezért komoly drukk volt bennem. Őszintén szólva nem is ment igazán jól a boksz, egy komolyabb ellenféllel szemben ez kevés lett volna, de szerencsére most így is sikerült nyernem. Az első két menetben még tudtam követni az edzői utasításokat, de az utolsóban már nagyon fáradt voltam, az inkább egy kocsmai verekedésre hasonlított, mint ökölvívásra. Holnapig ki kell pihennem magam, mert Mammedov ellen kemény lesz, főleg itt Azerbajdzsánban, de az idei Eb-n csak segédpontokkal kaptam ki tőle, úgyhogy bízom a sikerben." 

A 91 kg-os súlycsoportban az első hat szerez olimpiai kvótát.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink