Amatőr

Darmosnak nem sikerült Bakuban kvótát szerezni

Darmosnak nem sikerült Bakuban kvótát szerezni
Darmos József a keddi nyolcaddöntőben pontozással kikapott a hazaiak Euróba-bajnokától.
Darmos József a keddi nyolcaddöntőben pontozással kikapott a hazaiak Euróba-bajnokától, így már biztos, hogy nem szerezhet olimpiai kvótát a bakui ökölvívó-világbajnokságon.

A kétszeres Eb-harmadik magyar nehézsúlyú (91 kg) az azeriek elsőszámú aranyvárományosával, azzal a Tejmur Mammedovval "akadt össze" a nyolcaddöntőben, aki egyértelmű esélyese volt a meccsüknek, ám reményre adhatott okot a júniusi ankarai Eb, melyen kettejük csatájából csak segédpontokkal jött ki jobban az azeri. 

Ezen a találkozón azonban nem voltak a törökországihoz hasonló izgalmak: Darmos ugyan szokásához híven óriásit küzdött, ment előre, ám már az első menet után négypontos hátrányba került, három perccel később pedig már kilenc volt Mammedov előnye, miután sokkal pontosabban bokszolt riválisánál. A záró menetben Darmos utolsó energiatartalékait mozgósította, ám továbbra is ritkán talált tisztán, Memmedov rendre megelőzte, így az azeri hiába fáradt el nagyon a végére, nagy különbséggel, 24-9-re győzött. 

Darmos Józsefnek így a jövő évi kvalifikációs tornán lesz lehetősége londoni kvótát szereznie, mivel a nehéz- és szupernehézsúlyban (+91 kg) csak a vb első hat helyezettje jut ki az olimpiára. 

Kedden még két magyar, Varga Miklós és Bacskai Balázs lép kötelek közé, előbbi magyar idő szerint 16:15, utóbbi pedig 18 óra körül. 

Korábban Káté Gyula legyőzte kazah ellenfelét és nyolcba jutásával kvalifikálta magát Londonra, míg a 18 éves Harcsa Zoltán gyors vereséget szenvedett.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink