Amatőr

Debrecen-Arad derbivel folytatódik a BoxingOne Championship

Debrecen-Arad derbivel folytatódik a BoxingOne Championship
A magyar kezdeményezésű amatőr ökölvívó csapatbajnokságot egyre komolyabban kell venni. A pénteki Debrecen Thunders - Arad Motorul csata is remek szórakozást ígér.
Pénteken folytatódik a Boxingone Championship versenysorozat, méghozzá Debrecenben, ahol a helyi „Debrecen Thunders” az „Arad Motorul” csapatát látja vendégül a Debrecen Plázában felállításra kerülő ringben. Kezdési időpont 19 óra.

Deél István csapata a B1 nyitómeccsén 11:5 arányban intézte el a tavalyi bajnok Galántát, visszavágva a döntőben elszenvedett vereségért. Pénteken újabb nehéz ütközet vár a debreceni fiúkra, a kitűnő öklözőket felvonultató aradi egyletet látják vendégül. A román gárda az első kanyarban 10:6-ra kikapott a bombaerős Temesvártól, ám hiba lenne őket leírni, válogatottak sorát vonultatják fel.

Kiemelkedik a 69 kilogrammban meccselő pekingi olimpikon, Georgian Popescu, aki a temesváriak korosztályos világ- és Európa-bajnokát, Flavius Bieat verte simán. Ha az aradi tréner úgy dönt, hogy klasszisát Debrecenben is 69 kilogrammban küldi harcba, akkor létrejöhet az igazi bokszcsemegét ígérő Bacskai-Popescu derbi. Egy kategóriával lejjebb is kitűnő versenyző áll az Arad rendelkezésére, Adrian Alexandru az agilis Görbics Gáborral való ütközete sem lesz sétagalopp, hatalmas verekedés várható. Mázsás pofonokra lehet számítani a nehézsúlyúak összecsapásán, az ob-ezüstérmes Deél Szabolcsnak minden tudására szüksége lesz, ha le akarja győzni Marius Tatart.

Szabó Sándor, a debreceni klub első embere úgy tervezi, az aradiak ellen is a galántaiakat legyőző csapatot küldi harcba, melyben helyet kap az olimpikon Kalucza Norbert (56kg), a sérüléséből felépülő ob-ezüstérmes Török János (60kg), a stabil válogatott Görbics Gábor (64kg), az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69kg), valamint a nehézsúlyú ob-finalista Deél Szabolcs. A dörzsölt szakvezetőt ismerve azonban nem kizárt, hogy lesz némi meglepetés a házigazdák összeállításában, s még erősebb együttes vár a remek Aradra.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink