Amatőr

Debreceni győzelem, de óvtak a kecskemétiek

Debreceni győzelem, de óvtak a kecskemétiek
Szombaton, Kecskeméten folytatódott a BoxingONE Championship.
Szombaton, Kecskeméten folytatódott a BoxingONE Championship, méghozzá a Vasas-KSC kontra DVSC mérkőzéssel, ahol a helyi csapat a továbbjutást jelentő győzelemért küzdött, miközben a már csoportgyőztes vendégek becsületből, az amatőr csapatbajnoki sorozat rangja miatt (is) odatették magukat.

A kezdésre szép számú közönség jött össze, akiket azonnal magával ragadott a pehelysúlyúak mérkőzése. Kalucza Norbert és Lakatos Róbert nagy csatát vívott. Lakatos kezdett jobban, de a nagy iramot diktáló Kalucza a következő menetben kiegyenlítetté tette a meccs képét. A harmadik menet óriási adok-kapokkal telt, méltó befejezése volt a nagy csatának. A vége döntetlen lett, melyet mindkét fél sérelmezett, mivel egyaránt úgy érezték, hogy győzelmet érdemeltek volna. A DVSC még ennél is tovább ment, de erről majd a beszámoló végén írunk. (1:1) Szintén döntetlen eredménnyel zárult a Török János – Ráth Miklós mérkőzés, melyet 60 kg-ban rendeztek meg. A meccs tényleg kiegyenlített volt, melynek intenzitása jelentősen elmaradt az 57 kg-osok csatájától, de Ráth mintha egy kicsivel meggyőzőbb lett volna. (2:2)
Boxingone
64 kg-ban Görbics Gábor és Varjú György vívott igazán emlékezetes küzdelmet, melyet mindkét csapatfőnök másként ítélt meg. A mérkőzésen Görbics volt az agresszor, Varjú elmozgásból igyekezett megszerezni a győzelemhez szükséges pontokat. A második kör második percében Görbics a kötelekhez szorította ellenfelét, akit testen megszórt. Varjú padlóra került, és bár felállt, nem tudta folytatni a mérkőzést. (4:2) Erről a meccsről, valamint a körülötte kialakult balhéról a beszámoló végén még szót ejtünk. 69 kg-ban Bacskai Balázs (Vasas-Süllős) mondhatni egy „hangulatos” edzőmeccset vívott Tóth József ellen, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. (4:4)

75 kg-ban Oravecz Pál (DVSC) és Gondi Tamás (KSC/Vasas) küzdött egy igazán küzdelmes, de sok szabálytalansággal tarkított mérkőzésen. Gonda volt az aktívabb, de Oravecz sokszor jól kontrázott, és még többször fogott. A meccs során Oravecztől fogásért, Gonditól fejelésért vontak pontot, utóbbira egyszer számolni is kellett. Az „indulatos” csatát a vendégbokszoló nyerte. (6:4)
Boxingone

81 kg-ban Nagy Péter és Baranyi Richárd az első két menetben összességében kiegyenlített, de hullámzó mérkőzést vívott. A harmadik körben a debreceni bunyós egyértelmű fölénybe került, s pontozással megnyerte a párharcot, vérző orrú ellenfelével szemben. (8:4) Nehézsúlyban Darmos-Deél mérkőzést rendeztek Kecskeméten. Darmos József szokásához híven lassan kezdte a mérkőzést, de a folytatásban felpörgött, s végül sima győzelmet aratott. (8:6)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
57kg: Lakatos Róbert vs Kalucza Norbert (1:1)
60kg: Ráth Miklós vs Török János (1:1)
64kg: Varjú György vs Görbics Gábor (0:2)
69kg: Bacskai Balázs vs Tóth József (2:0)
75kg: Gondi Tamás vs Oravecz Pál (0:2)
81kg: Baranyi Richárd vs Nagy Péter (0:2)
91kg: Darmos József vs Deél Szabolcs (2:0)

A 8:6 arányú vendégsiker azt jelenti, hogy a DVSC hatalmas fölénnyel megnyerte a BoxingONE liga „B” csoportját, míg a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat valószínűleg kiesett, hiszen csak akkor juthatnának tovább, ha a december 10-i Galánta-Kosovo meccsen jelentősebb különbséggel a vendégek diadalmaskodnak.

Végül néhány szóban a remek mérkőzést beárnyékoló balhéról - a B1 forduló két küzdelme ugyanis óvás alatt áll. A DVSC csapata a Kalucza-Lakatos meccs végeredményét kifogásolta hivatalos óvás formájában. A küzdelem után döntetlent hirdettek, ám Szabó Sándor csapatfőnök az egyik pontozólapot nem találta szabályszerűnek. E sorok írója nem látta a hivatalos dokumentumnak számító lapot, de a debreceniek szerint azon több „érdekes” javítás van, és úgy tűnik, hogy pontozóbíró utólag korrigálta a menetek eredményeit.

A Görbics-Varjú meccset a kecskemétiek óvták meg. Először azért, mert véleményük szerint mélyütés miatt kapott ki a hazai bokszoló, majd – a videót megnézve – módosították az álláspontjukat, és már „állj utáni ütések”, valamit a térdelő bokszoló megütése miatt óvtak. Erről, és a Kalucza meccsről majd a MÖSZ dönt, ám a monokli.com és a boxingone.hu olvasói megnézhetik és kommentálhatják a jelenetsort. (Videó lent.)

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A kecskeméti mérkőzésről a B1 televíziós partnere, a SportKlub Televízió sugároz majd összefoglalót. A bokszműsor minden szerdán 23 órától látható az ismert sportcsatornán.

Partnereink

Partnereink