Hazai

Drámai küzdelmek Miskolcon!

Drámai küzdelmek Miskolcon!
A Felix-Promotion nagyszabású miskolci bokszgálának programjában három férfi címmérkőzés kapott helyet.
Takács Zoltán vs Balogh Zoltán, nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki mérkőzés: Az első két menetben Balogh aktívabban kezdett, de Takácstól is láttunk egy-két testütést, ami Balogh bordáin csattant. A harmadik menetben Takács halántékra kapott egy villámgyors balcsapottat, amelynek következtében a padlóra is került, de óriási akarattal - második próbálkozásra - felállt és folytatta a küzdelmet.

A negyedik menetben Balogh jött előre és nagyon sokat talált, Takácson még érződött az előző menetben beszedett ütés, míg az ötödikben már Takács kezdett ismét magára találni. A hatodik már óriási adok-kapokká kezdett válni, amiből Takács jobban jött ki. De mintha mi sem történt volna Balogh bírta az iramot. A mérkőzés ezen szakaszában hol Balogh, hol Takács kezdeményezett.

A hatodik menetben kezdtek visszavenni a tempóból, de még így sem vált unalmassá a meccs. Mindkét bokszoló felütésekkel operált, azonban ebben a menetben is Takács bizonyult jobbnak. Takács két jobbegyenese után Balogh mintha megrogyott volna, de a pillanat törtrésze alatt regenerálódni tudott és visszatámadt, és a kötelekhez szorította Takácsot.

Takács a hetedik menetet is erőteljesen kezdte, ám Balogh hat-hetes felkészülésének köszönhetően legalább négy felütéssel ismét megfogta Takácsot, aki ugyan nem esett el, de alig bírt két lábon maradni. Ismét egy számolás, plusz Takács nagyon taktikusan lent maradt, egy kis pihenőre. Takács fogvédője ebben a menetben a leütést követően háromszor is kiesett, de Flórián Béla bíró nem reagált semmit az esetre. Végül is Takács nagy nehezen de kihúzta a menet végéig.

A nyolcadik menetet azonban megint Takács kezdte jobban, két pusztító erejű jobb egyenessel, de érhetetlen módon nem tudott kárt tenni Baloghban. De még egy irtózatos jobbhorog és Balogh a padlón volt. 'Óriási mérkőzés, fantasztikus'. Két levegővételnyi idő és Balogh ismét a padlón, de másodszor is felállt. Tíz másodperc sem telt el és már Takács a kötelekhez van szorítva.

Kegyetlen nagy csata, nem is csata: háború. Mindkét öklöző élete legjobbját hozza, és a végletekig elgyötörtek mindketten. A kilencedik menetben sem csökkent az iram, ismét mindketten találtak, és újra nyílt lett a küzdelem, de nem is volt ez máshogy az egész mérkőzés alatt. Takács fogvédője most is kiesett, de intés most sem volt. Balogh ismét megfogta Takácsot, aki a köteleknek támaszkodva már védekezni sem tudott. Alig talált a sarokba, szinte már állni is alig bír.

Az utolsó menetben Takács már nem tudott felállni! De még sem állította meg senki a menetet, pedig már Rácz Félix menedzser a kötelek mellett jelezte, hogy meg kell állítani a mérkőzést, de nem történt semmi. A menet folytatódik, 'Valaki állítsa meg, mert mészárlás lesz a vége!', üvöltik a közönség soraiból. Takács ismét a köteleknél, és végül bent a törülköző, Balogh megnyerte a mérkőzést.

Egy káprázatos találkozónak lehettünk szemtanúi. Balogh Zoltán nagyváltósúlyú Magyar Bajnok
Balogh és Takács: az év küzdelme!

A harmadik nagy csata az estén, a WBO nagypehelysúlyú 'kisvilágbajnoki' övéért a 'Csonttörő' Nagy János és Victor Hugo Paz ellen.

Az első menetben, Nagy Jani azonnal próbálja meglepni Paz-t, aki azonban nagyon jól védekezik. Nagy Jani nagyon taktikusan nem rohant előre, a menet végig kiegyenlített volt.

A második menetben már kicsit több izgalmat hoz, Nagy Jani egy-két jobb horoggal próbálja megtörni Paz-t, és ebből egy-kettő talált is, azonban az Argentin Paz szoros kettős fedezékéből, nagyon jól kontrázza meg Jani támadásait.

A harmadik menetet Nagy nem nagy különbséggel, de hozta, viszont még mindig nem találta meg a rést Paz védekezésében.

Az ötödik-hatodik menetben kiegyenlített küzdelem folyt, sem Nagy, sem Paz nem tudott komolyabb előnyre szert tenni.

A kilencedik menetben Jani jó pár bal csapottal talált, és a találkozó során talán először, kezdett némi fáradság látszani Paz-on.

A tizedik menet sajnos Paz-é volt, sajnos az ütésváltásokkor Jani rendre állva maradt, és az Argentin többször is tisztán eltalálta.

A mérkőzés végéig nem történt érdembeli változás a találkozó kimenetelében, ám a pontozólapok állása nem már nem volt annyira egyértelmű.. 119-110, 120-108 és 116-113 arányban Nagy János a WBO nagypehelysúlyú 'kisvilágbajnoka'.
Nagy és Paz

A gála főmérkőzése Isaszegi Róbert vs Andrey Kostin WBO harmatsúlyú 'kisvilágbajnoki' címvédő mérkőzése volt. Isaszegi már az első menetben a tőle megszokott módon agresszíven kezdte a mérkőzést, de az orosz fiú is nagyon harciasnak bizonyult.

A harmadik menetig itt sem változott a kép két egyenlő erőt felvonultató ökölvívó áll szemben egymással, az orosz elég sokat talál, de Robit sem kell félteni, sikeres kontrái elérik Kostin-t.

Az orosz a negyedik menetben rákapcsolt, de Isaszegi is gyors ritmusváltással felvette a fokozott tempót. A sokat mozgó Kostin-t nehezen tudja eltalálni Isaszegi, ám az orosz támadásait rendre megkontrázza Robi.

A hatodik menetben az orosz egy jobb horoggal meglepte Isaszegit, akinek megsérült a bal szemöldöke.

A nyolcadik menetben az orosz fiú még mindig jól tartja magát, nagyon nagy ütésekkel találja el Robit. Úgy látszik a kilencedik menetben talán már fárad az Orosz, Robi ezt ki is használja. Ebben a menetben Isaszegi átveszi az irányítást, és jó párszor a kötelekhez szorítja Kostin-t. A tizedik menetben már látszik a fáradság mindkét ökölvívón, nagyon sokat kapaszkodnak egymásba, a menet ha kicsivel is de Isaszegié.

Az utolsó két menetet Robi elvesztette, az Orosz mindent egy lapra feltéve rohamozott. A mérkőzés teljes egészét nézve azonban megérdemelten tartotta meg az övet Isaszegi Róbert , aki 116-112, 117-115 és115-114 arányban egyhangú pontozással győzött.

Aki esetleg lemaradt a Sport1 televízió közvetítéséről, az a www.tvon.hu weboldalon megnézheti a mérkőzést, ugyanis az élő Internetes közvetítést követően, 36 órán keresztül az MCOnet MAVIP MÉDIA CSOPORT közreműködésével megtekinthetik ezt a csodálatos mérkőzést.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink