Amatőr

Elkapták a Debrecent a BoxingOne-ligában

Elkapták a Debrecent a BoxingOne-ligában
A BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában rendezték a Galánta Kids – Debrecen Thunders küzdelmet.
Szombaton, Kassán rendezték a BoxingONE Championship „B”-jelű csoportjában a Galánta Kids – Debrecen Thunders küzdelmet, amelynek papíron csak a vendégcsapat számára volt tétje, hiszen a hajdúságiak a csoportgyőzelemre hajtanak, míg a címvédő Galánta már korábban kiesett.

Kalucza Norbert 56 kilogrammban Viliam Stankóval csapott össze, s bár a pekingi olimpiát is megjárt debreceni bunyós kicsit álmosan kezdett, a harmadik menetre egyértelmű fölénybe került, számoltatott riválisára, magabiztosan, egyhangú pontozással szerezte meg a csapata számára a két pontot. (2:0) 60 kilogrammban Török János képviselte a magyar színeket, aki a remek képességű Tomas Vanóval ütközött. Vano a mérkőzés nagyobb részében jobb ritmusban, többet ütött és talált, így biztos győzelmet aratott. (2:2)

64 kilogrammban Görbics Gáborra tette a dzsókert a hajdúsági csapatvezetés, Szabó Sándorék azt várták a csupa szív ökölvívótól, hogy három pontot szerez. A „Mókus” becenévre hallgató sportoló meg is tett mindent a győzelemért, ám az ítészek döntetlenre adták a Patrick Rajcsányi elleni találkozót. Gábor végig irányított, űzte, hajtotta ellenfelét, aki zárt védekezésből, egy-egy ütéssel próbált ellensúlyozni. (3:3)

69 kilogrammban az Európa-bajnok Bacskai Balázson volt a sor, s a kitűnő öklöző gond nélkül, magabiztosan hozta a Mikulas Ferdinand elleni találkozóját. Bacskai okosan, taktikusan, kellő hőfokon bokszolva oldotta meg feladatát. (5:3)

75 kilogrammban a galántai kedvenc Varga Tiborra Tóth József várt a ringben. Jó mérkőzésen Varga nyert. (5:5) Taktikáztak a hazaiak, egyik legjobbjukat, az egyébként 91 kilogrammban versenyző Sandro Dirnfeldet lefogyasztatták 81 kilóra, s azonmód „rápakolták” a dzsókert is. Nagy Péter azonban nem ijedt meg, és jó mérkőzést vívtak a felek. Dirnfeld-ből ugyan hiányzott a vehemencia, talán a súlyveszés miatt, de amikor kellett, megrázta magát. Nem olyan mérkőzés volt, ahol túlságosan vitatható lenne a győztes személye. Dirnfeld győzött. (5:8)

91 kilogrammban Deél Szabolcs Michal Plesnik ellen lépett szorítóba. Deél gyakorlatilag átaludta az első két menetet, és bár a záró szakaszban nagyon nagyot hajrázott, összességében úgy tűnt, hogy a hazai versenyzőé lesz a győzelem. Döntetlent hirdettek ki. (6:9)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56kg: Kalucza Norbert – Viliam Stanko 2:0
60kg: Török János – Tomas Vano 0:2
64kg: Görbics Gábor – Patrick Rajcsányi 1:1
69kg: Bacskai Balázs – Mikulas Ferdinand 2:0
75kg: Tóth József – Varga Tibor 0:2
81kg: Nagy Péter – Sandro Dirnfeld 0:3
91kg: Deél Szabolcs – Michal Plesnik 1:1

A debreceniek most ugyan vereséget szenvedtek, ám ha szombaton, Aradon megszerzik a győzelmet, jók az esélyeik a csoportgyőzelemre. Viszont egy nagy arányú vereség esetén, a zárófordulóban megrendezésre kerülő Temesvár-Arad összecsapás függvényében, akár ki is eshetnek.

A „B”-csoport pillanatnyi állása
1. Debrecen Thunders (magyar) 19 pont / 5 mérkőzés
2. Timisoara Lions (román) 19 pont / 5 mérkőzés
3. Galánta Kids (szlovák) 18 pont / 6 mérkőzés
4. Arad Motorul (román) 14 pont / 4 mérkőzés

A B1 liga honlapja a www.boxingone.com címen érhető el.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink