Hazai

Gálfi András világbajnoki címért kel át az óceánon

Gálfi András világbajnoki címért kel át az óceánon
Már folynak a tárgyalások és ha minden igaz, a Felix-Promotion középsúlyú versenyzője hamarosan VB-címért bokszolhat. Gatto-nak messzire kell utazni a WBO interim bajnoki övért: a csatára Buenos Airesben, májusban kerülhet sor.
Rácz Félix már tárgyal Hector Velazco (28-2-1; 13KO) menedzsmentjével a mérkőzést illetően. A tét egy világbajnoki meccs a jelenlegi WBO bajnok Harry Simon ellen.

A középsúly jelenlegi namíbiai királya ugyanis autóbalesetet szenvedett, minek következtében nem tudta időben megvédeni címét. A WBO-tól haladékot kapott: Gálfi András megmérkőzhet Velazcoval és a csata győztese néz szembe hamarosan Simonnal a világbajnoki övért. Ha a namíbiai ezt követően nem áll ki 45 napon belül, akkor automatikusan az interim meccs győztese ül a WBO trónjára. Gálfi egyébként negyedik a világszervezet ranglistáján, míg az argentin a harmadik.

Ha ez a mérkőzést sikerül tető alá hozni, akkor májusban három felixesnek is dél-amerikai ellenféllel kell megküzdenie. Isaszegi Róbert a kolumbiai Fabio Olivával, Nagy János az ugyancsak argentin Victor Hugo Paz-zal méri össze erejét.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink