Hazai

Gálfi világbajnoki címért bokszol!

Gálfi világbajnoki címért bokszol!
A mérkőzésszervezők még az ünnepek alatt sem lazsáltak.
Rácz Félix, Gálfi András (42-7-3; 26KO) menedzsere dűlőre jutott az argentin menedzsmenttel és sikerült tető alá hozniuk a világbajnoki címmérkőzést a WBO-nál, ahol a középsúlyú Gatto jelenleg kisvilágbajnok és a ranglistán az előkelő 4. helyezést foglalja el.

Az összecsapásra május 10-én kerül sor, Buenos Aires Luna Park nevű stadionjában. A mérkőzés másik főszereplője hazai lesz: Héctor Velazco (28-2-1; 13KO). A meccs egy interim összecsapás lesz, s a győztesnek már csak egyetlen akadállyal kell megküzdenie ahhoz, hogy elnyerje a WBO trónusát.

Ez az akadály maga Harry Simon, aki jelenleg birtokolja a világbajnoki övet. Mivel a namíbiai egy autóbaleset miatt nem védte meg időben címét, a WBO azonban haladékot adott neki. Azzal a feltétellel, hogy a május 10-ei csata jobbikával ki kell állnia 45 napon belül, ha ezt elutasítja, máris csatolhatja le derekáról az övet és az a Luna Park győzteséhez vándorol.

Gálfi teljes erőbedobással készül és igen bizakodó: "Velazco nagyon jó és kemény bunyós és még a hazai pálya előnyét is élvezi. De amit egy argentin elvett a magyaroktól, azt én most visszaveszem és Magyarországnak újra lesz világbajnoka!"

A meccs időzítése külön érdekes a Felix-Promotion számára: Gatto éppen akkor vívja élete egyik legnagyobb csatáját, amikor az itthoni közönség a miskolci gálát izgulhatja végig. Így a bokszmenedzser nem kísérheti el védencét. "Ez a mérkőzés nem csupán Gálfi, de irodánk életében is jelentős - mondja. Sajnálom, hogy nem lehetek Argentínában a döntő pillanatban, de Gattot elkíséri társam, Cséffalvay Péter, akitől megkapja ugyanazt a támogatást."

Fight.hu

Partnereink

Partnereink