Amatőr

Győr-Debrecen szombaton a BoxingONE ligában

Győr-Debrecen szombaton a BoxingONE ligában
Szombaton 19 órától a Győr Plázában felállított szorítóban méri össze erejét a „Patent Gladiators” és a „Debrecen Thunders” bokszcsapata. A két legkomolyabb B1 múlttal rendelkező gárda találkozik a közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, a BoxingONE Championship keretén belül.
Az olimpia miatt átszervezett „félbajnokságot”, amely egy tavaszi szezonból áll, s a mezőnyt öt csapat alkotja, ellenkező előjellel kezdte a Győr és a Debrecen. Az utóbbi vereséggel nyitott Szabadkán, míg a Rába-partiak, bravúros teljesítmény nyújtva, idegenben múlták felül a „Galánta Kids” együttesét. Nagy Zoltán, a győri klubvezető nyilatkozott.

- A múlt heti galántai sikernek örültünk, de be kell vallani, nem sokon múlott, hogy ki nevethetett a végén. Szoros küzdelmek voltak, és csak kis különbséggel nyertünk, ezért lehetett volna fordítva is. Ám a sikert meg kell becsülni, főleg az idegenben aratott diadal érhet sokat a végelszámolásnál – kezdte Nagy, akinek a tanítványai születésnapi ajándéknak szánták a galántai győzelmet. – Jól összerakott csapat a miénk, stabil emberekkel, de lehet 1-2 változás azokon a posztokon, ahol a csapatgyőzelem érdekében érdemes kipróbálni egy-egy új bunyóst. Fontos mérkőzés lesz a Debrecen elleni párharc, tudjuk, hogy az ellenfelünk is nagyon készül, de legalábbis nagyon titkolózó.

Debrecenben teljes a hírzárlat, nem tudni, hogy milyen összeállításban érkeznek a hajdúságiak. Úgy hírlik, hogy a legjobb csapat húz kesztyűt Győrben, azaz Bacskai Balázs és Varga Miklós is megmutatja tudását.

- Mi egy Kalucza-Varga-Görbics-Bacskai tengelyre készülünk, és azon sem csodálkoznánk, ha középsúlyban és nehézsúlyban is ukrán légiósokkal érkeznének a debreceniek – jelentette ki a győri mester. – Tiszteljük a debreceni klubot a bokszban betöltött szerepéért, hiszen a legkisebbektől a felnőttekig minden korosztályban meghatározó szerepük van Magyarországon. Ennek ellenére, mint mindig, mi a győzelemért szállunk ringbe. Magabiztosan vagyunk, úgy érzem, hogy ha mindenki hozza a formáját, 10:6 körüli győzelmet is arathatunk.

A B1 bajnokság hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el. Itt a friss hírek mellett versenynaptárt, tabellát, képeket és exkluzív videókat is talál az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás felöl érdeklődő látogató. A liga hivatalos televíziós partnere a DigiSport csatorna.

„PATENT GLADIATORS” – „DEBRECEN THUNDERS”
Szombat, 19 óra, Győr Pláza

A megtekintés ingyenes!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink