Hazai

Győr-Kecskemét mérkőzéssel folytatódik a BoxingONE

Győr-Kecskemét mérkőzéssel folytatódik a BoxingONE
Pénteken, a jól ismert győri Krúdy Gyula Gimnáziumban folytatódik a BoxingONE Championship nemzetközi ökölvívó csapatverseny. A 18 órakor kezdődő rendezvényen a helyi Gladiátor K.O. Boxing az újonc, de klasszisok sorát felvonultató kecskemétieket fogadja.
Sok múlik a pénteki fordulón, hisz’ a Gladiátorok eddig kétszer döntetleneztek, míg a Kecskemét egy idegenbeli „x-szel” mutatkozott be Debrecenben. A tét nagy, mivel ha valamelyik csapatnak sikerül győztesen elhagyni a küzdőteret, a tabella élére kerül, ahonnan már jó eséllyel szállhat harcba a végső diadalért.

A BoxingONE ligába idén bekapcsolódó Kecskemét vezetője, noha bombaerős csapatot irányít majd Győrban, óvatosan fogalmazta meg a várakozásait, már ami a bajnokság végelszámolását illeti. „Nekünk most az a legfontosabb, hogy részt veszünk a sorozatban, mert a magyar ökölvívásnak mindennél fontosabb egy erős csapatbajnokság beindulása.” – kezdte Oláh Gyula a Kecskeméti BC csapatának vezetője. „Sok fiatal tehetségünk van, akit szeretnénk szép lassan beépíteni, hogy a következő szezonban már önálló csapattal tudjunk kiállni.” 

Szellő Imre / totalsport.huAmi a Kecskemét példás küzdeni akarását illeti, Debrecenben szépen helytállt hírös város csikócsapata, ám Győrben már egy alaposan megerősített legénység ostromolja majd a helyieket. „Én úgy gondolom, hogy nagyon jó párosítást sikerült összehozni, és öt-hat olyan mérkőzést láthat majd a publikum, amely teljesen nyitott küzdelmet hozhat, így bármelyik ringbe lépő ökölvívó megszerezheti a győzelmet” – mondta Oláh Gyula.

A Kecskemét szinte válogatott erősségű egységgel érkezik Győrbe, ekképp a csapatvezető korosztályos bajnokot, felnőtt országos bajnokokat, válogatottakat, mi több, Szellő Imre személyében még egy olimpiai pontszerző ökölvívót is harcba küld pénteken.

„Fel kell kötnünk a gatyát, de nem adjuk könnyen magunkat, sőt győzelmi esélyekkel lépünk be a szorítóba. Nem fogunk megalkudni, nyerni akarunk. Ez ökölvívás, és nem foci, itt nincsenek lefutott mérkőzések. Nyílt kártyákkal játszunk, szerintem fogunk meglepetést is okozni.” – nyilatkozta a győri mester Nagy Zoltán, aki elsősorban a 60 kg-ban versenyző Tóth Benjámint nevezte meg, mint akitől – jelenlegi formája alapján – a papírforma-borítást várja.

„Azt mondom, hogy a pénteki rendezvény az amatőr bokszot szeretőknek igazi csemege lesz.” - folytatta a tar szakember. „A megrendezésre kerülő hét párból hat minden rajongó számára érdekes lehet, mert a legjobbakat láthatják majd ringben.”

Nagy Zoltán, mint a bajnokság egyik főszervezője is nyilatkozott: „Azt gondolom, hogy a Kecskemétben egy jó partnerre talált a BoxingONE. Bármi lesz az eredmény, én biztos vagyok benne, hogy mindegyikünknek az az elsődleges, hogy a hazai ökölvívás szekere előrefelé haladjon, és népszerűsítsük az amatőr bokszot. Kecskeméten nagy hagyománya van az ökölvívásnak, és számunkra megtiszteltetés, hogy pénteken vendégül láthatjuk őket. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű mérkőzések lesznek, és a közönség maximálisan ki lesz szolgálva.”

A csapatbajnoki mérkőzés összefoglalója az SportKlub csatornán lesz látható.

A csapatok összeállítása:
57 kg: Ráth Miklós – Notigán Róbert
60 kg: Mihály János – Tóth Benjámin
64 kg: Pekanov Tamás – Tóth László
69kg: Csillag Tamás – Zámbó Dániel
75kg: Baranyi Richárd – Varga Tibor
81kg: Szellő Imre – Krisztof Alexandrov
91kg: Darmos József – Mirko Dominik TOMI KID, Kovács Tamás, Tomas Kovac - totalsport.hu
A csapatbajnoki mérkőzést követően négy profi ökölvívó mérkőzés lesz látható, melyet Petrányi Zoltán vállalkozása, a Profibox Promotion hoz tető alá, a BoxingONE szervezőivel közösen. A főmeccset a Nagy Zoltán irányításával Győrben készülő szlovákiai „Tomi Kid” Kovács Tamás (7-0) vívja, aki ezúttal jóval eredeti súlya fölött lép ringbe, méghozzá kiváló felépítésű Czene László ellen.

A tervezett profi mérkőzések:
Tóti Gábor – Király Róbert, nagyváltósúly, 4 menet
Kubicsek Antal – Balogh Gábor, középsúly, 4 menet
Régi Dániel – Szabó Titusz, félnehézsúly, 4 menet
Kovács Tamás – Czene László, cirkálósúly, 4 menet 

Hivatalos információk, és további hírek a www.boxingone.com oldalon!

(monokli.com) profibox.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink