Hazai

Harc a továbbjutásért, küzdelem a becsületért

Harc a továbbjutásért, küzdelem a becsületért
Sorsdöntő küzdelem következik a BoxingONE Championship pénteki mérkőzésén.
Sorsdöntő küzdelem következik a BoxingONE Championship pénteki mérkőzésén, melyet Révkomáromban rendeznek a helyi Spartak és a győri Gladiator között. A felvidékiek a továbbjutásért lépnek ringbe, míg a kisalföldiek, akik már páholyban érezhetik magukat, a becsületért, és a veretlenségük megőrzéséért küzdenek.

Nincs könnyű helyzetben a Komarno, hiszen – mint ahogy azt az alábbi táblázat mutatja – győzniük kell, ráadásul nagy különbséggel, úgy, hogy legalább tíz segédpontot szereznek. Ezt azt jelenti, hogy a pénteki 7 küzdelemből 5-öt meg kell nyerniük ahhoz, hogy megelőzzék az aradi Silva Lazar klubot.

„Nem lesz egyszerű dolgunk, de szerencsésnek érzem, hogy hazai pályán küzdhetünk a továbbjutásért” – mondta a révkomáromi csapatfőnök, Győrfi Roderik, aki elhárította azt a kérdést, hogy a ringbe lépő csapatnévsorról beszéljen. „A szurkolók, és a szponzoraink miatt is tovább szeretnénk jutni, nem beszélve arról, hogy az első B1 idényünk megkoronázása lenne az elődöntőbe jutás. Bízom a bírói kar neutralitásában, hiszen három semleges pontozó fog a mérkőzéseken közreműködni.”

Az „A” csoport jelenlegi állása
1. Silva Lazar BC (6) 44 / 19 pont
2. Győri Gladiator (5) 40 / 19 pont
3. Team Rybnik (6) 35 / 18 pont
4. Spartak Komarno (5) 35 / 14 pont

Tudni kell, hogy a B1 szabályai szerint még a vesztes csapat is két ponttal gazdagodik, abban az esetben, ha teljes csapattal állnak ki egy fordulóra. Ez azt vetíti előre, hogy a győriek biztosan a csoport élén végeznek majd. Ugyanakkor mindez nem jelenti azt, hogy Nagy Zoltán csapata ne akarna győzni. Épp ellenkezőleg.

„A saját becsületünk, és a Boxingone liga rangja miatt is mindig a győzelemért lépünk szorítóba, az persze más kérdés, hogy nem lehet mindig nyerni. Mi a vereséget ugyanúgy méltósággal viseljük, mint a győzelmet” – jelentette ki a győri mester, akinek a csapata idén még nem szenvedett vereséget. „Senki ne számítson arra, hogy bárkinek megkönnyítjük a továbbjutását. Ugyanazzal a csapattal állunk ki, mint a legutóbbi fordulóban, tehát a lehető legerősebbel.”

A két csapat áprilisi meccsén, 9:5 arányban, a Gladiator nyert, ám a komárnóiak revánsra készülnek. Bár a csapatösszeállítás nem ismert, de logikus lépés lenne a részükről, ha néhány bokszolót saját súlya fölött küldenének kötelek közé – a pontmaximálás érdekében. Például Harcsa Norbert sebessége, és technikai fölénye még 81 kg-ban is érvényre jutna, míg öccse, Zoltán, az eredeti súlyában, 75 kg-ban szállítaná a győzelmet. Mindez persze csak találgatás, de tudni kell, mindkét Harcsa-fivér kötelek közé lépett már a B1 ligában komárnói színekben.

Spartak Komárno – Győri Gladiator
November 26, péntek, 19 óra
Komárnói Sportcsarnok, Szlovákia

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A pénteki mérkőzésről a B1 televíziós partnere, a SportKlub Televízió sugároz majd összefoglalót. A bokszműsor minden szerdán 23 órától látható az ismert sportcsatornán.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink