Amatőr

Harcsa Zoltán is ott lehet az olimpián

Harcsa Zoltán is ott lehet az olimpián
Harcsa Zoltán, az Unio Kispest versenyzője a harmadik magyar ökölvívó olimpikon, hiszen negyeddöntős ellenfele döntőbe került, vagy a magyar legrosszabb esetben is a 10. helyen zár Bakuban.
Harcsa Zoltán is olimpiai kvótát szerzett a bakui ökölvívó-világbajnokságon, miután az őt a nyolcaddöntőben legyőző ukrán Jevgen Hitrov bejutott a 75 kg-osok döntőjébe.

A 18 éves kispesti bokszoló súlycsoportjában 10 olimpiai hely kelt el az azerbajdzsáni vb-n, és mivel Harcsa a későbbi döntőstől szenvedett vereséget a nyolc közé kerülésért, tizediknél rosszabb már nem lehet.

"Nagyon izgultam a meccs előtt, és azalatt is, izzadt a tenyerem - mondta boldogan az ukrán győzelme után Harcsa. - A találkozó előtt az kicsit megnyugtatott, hogy én ezt a románt már vertem korábban, persze ugyanő most megverte a kubai olimpiai ezüstérmest. Az első menet után látva az eredményt nagyon bizakodtam, aztán amikor a másodikban láttam az ütésváltást, majd, hogy a román tántorogva padlóra került, megkönnyebbültem. Nagyon boldog vagyok, 18 évesen ott vagyok az olimpián, ez óriási dolog."

A magyar csapat így érem nélkül, de három londoni hellyel zárta a vb-t, melynek döntőit szombaton rendezik. Harcsa mellett korábban a két negyeddöntős, Káté Gyula (64 kg) és Varga Miklós (60 kg) biztosította helyét a londoni játékokon.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink