Amatőr

Harcsa Zoltán könnyed győzelme Bakuban

Harcsa Zoltán könnyed győzelme Bakuban
Sima győzelemmel jutott a legjobb 32 közé a 75 kg-osok között szereplő Harcsa Zoltán Bakuban, a boksz vb-n.
Sima győzelemmel jutott a legjobb 32 közé a 75 kg-osok között szereplő Harcsa Zoltán a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokság szombati versenynapján.

A magyar öklöző a helyszíni beszámoló szerint 22-8-ra nyert a salvadori Jose Bernal ellen. A kispesti bunyós - a súlycsoport legfiatalabb tagja a maga 18 évével - nagy önbizalommal lépett szorítóba. Az első menetet 6-0-ra nyerte, a másodikat 6-3-ra, a harmadikban kétszer is számoltak a közép-amerikaira, miközben Szántó Imre tanítványa játékosan váltogatta az alapállását. A következő fordulóban, hétfőn délután már nehezebb dolga lesz a 6. helyen kiemelt francia Michel Tavaresszel szemben. 

"Nem éreztem már a kézsérülésemet, bátran ütöttem, egyet kivéve, a balfelütést - mondta Harcsa. - A salvadori első balhorgánál éreztem, hogy nem kell tartanom tőle, kifejezetten lassú volt, sajnos, időnként lelassultam hozzá." 

Szántó Imre a tőle megszokott mértéktartással értékelt: 

"Egy tizennyolc éves gyereknek mindenképpen elismerésre méltó, ha megy egy kört a felnőtt vb-n. De remélem, megy még kettőt is." 

Kovács László szövetségi kapitány az összképet nézte: 

"Hat meccsből öt győzelem az eddigi mérleg, ezen nincs mit magyarázni, a számok önmagukért beszélnek. Persze a neheze ezután jön, mindjárt vasárnap." 

Vasárnap négy magyar lép szorítóba, valamennyien a legjobb tizenhat közé jutásért. A 64 kg-osok között Káté Gyula a kanadai Yves Ulysse, 69 kg-ban Bacsakai Balázs a venezuelai Gabriel Maestre, 81 kg-ban Szellő Imre az ukrán Olekszandr Gvozdik, +91 kg-ban Bouquet Bence pedig a román Mihai Nistor ellen lép szorítóba.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink