Amatőr

Három korosztályos női vb-érem már biztos

Három korosztályos női vb-érem már biztos
Már csak hárman vannak, de ők már egészen biztosan éremmel térnek haza az első Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokságról.
Az egyaránt ír ellen bokszoló Nagy Kornélia Kittinek és Váry Lilinek is sikerült beverekednie magát az elődöntőbe. A magyarok ezen a Vb-n csak az íreken keresztül tudtak a dobogóra felállni, hiszen tegnap Csősz Nikolett is szigetországbelit győzött le a nyolc között.

A junior korcsoportban versenyző 54kg-os Nagy Kornélia Kitti lépett elsőként a szorítóba, ahol Shannon Power-en keresztül vezetett az út a továbbjutáshoz. Kitti jól kezdett az első menetben azonban 1-2 alkalommal sikerült az ír versenyzőnek beugrásokból meglepnie, ami elég volt arra, hogy a menet egy pontos Power vezetéssel záruljon. Szoros küzdelem folyt a következő menetben is, de a Big-Boxing-os Nagy fordítani tudott és az utolsó etapot már ő kezdte egy pontos előnnyel. Egy nagy véghajrát követően reménykedtünk, hogy Kitti tisztább találatait jobban értékelték a bírák és nagy izgalommal vártuk, hogy kit hirdetnek ki győztesnek. Végül a magyar lány kezét emelték a magasba, aki 14:11 arányú pontozással nyerte a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel már biztos felállhat a dobogóra, ami egyben a magyar csapat második junior Vb érmét is jelenti. A csütörtöki elődöntőben az orosz Khilchenko Svetlanával kell megküzdenie a fináléba jutásért.

A délutáni programban következett ifi kategóriában a 48kg-os Váry Lili, akinek Samsonow Oliwia-t kellett legyőznie. Váry nagyon taktikus boksszal elmozogva és egyenesekkel megfogadva Samsonow-ot már az első menetben 4 pontos előnyre tett szert. A következő menetek is hasonlókép alakultak csak egyre nagyobb pontkülönbséggel nyerte azokat a Vecsési Boksz Club versenyzője. Az ír nem tudott váltani Lili pedig minden kezdeményezését rögtön megbüntette egy találattal. A fölényes 33:10-es pontozású győzelemmel megszerezte az első ifjúsági világbajnoki érmünket. Csütörtökön neki sem lesz egyszerű dolga, hiszen azzal a szintén orosz Dmitrieva Svetlanaval kell összecsapnia, akitől a 2010-es Európa bajnokságon még a juniorok között szenvedett vereséget, és akit akkor az EB legjobb junior ökölvívójának választottak. 

A szerdán elődöntőbe kerülteken kívül csütörtökön még a harmadik VB érmesünk, Csősz Nikolett is a szorítóba lép a junior 63kg-os súlycsoportban, hogy kifényesítse a tegnap megszerzett bronzérmét Ida Lundlab-ot (svéd) kell legyőznie.
Boxing Team Hungary
A kiesett versenyzőink se tétlenkednek. A mai nap ukrán, román és lengyel ellenfelekkel kellett megküzdeniük a délelőtti sparringon.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink