Profi

Három mérkőzés, három kiütés az első menetben: ő Nagy Sándor

Három mérkőzés, három kiütés az első menetben: ő Nagy Sándor
Nagy Sándor, a Felix Promotion ökölvívó-reménysége sikeresen túljutott egy szemműtéten, így hamarosan tovább javíthatja K. O.-mérlegét: a 29 éves bokszoló eddigi három mérkőzését rendre az első menetben befejezte.
Úgy tűnik, a három elsőmenetes K. O. elég meggyőző volt ahhoz, hogy Nagy Sándor és a Felix Promotion sportmenedzser-iroda hosszabb távon is együtt dolgozzon, és a cirkálósúlyú bokszoló reményei szerint nemzetközi sikereket is megcélozzon.

„Bertók Róberten keresztül ismerkedtem meg Rácz Félixszel, kétszer-háromszor találkoztunk, és úgy tűnik, sikerült meggyőznöm a menedzsert – mondta a szegedi bokszoló. – Minél több meccset remélek az együttműködéstől, és azt, hogy idővel nemzetközi címmeccseket is vívhatok.”

Nagy Sándor saját bevallása szerint későn kezdett el bokszolni, eleinte hobbinak indult a sportággal való kapcsolata. A szegedi egyetemen végzett matematikusként, a barátaival járt le a terembe, ahol aztán ott ragadt. Az amatőr karrierje nem volt túl hosszú (saját becslése szerint 12 mérkőzés, illetve BoxingONE-szereplés, méghozzá a galántai "Kölykök" csapatában - győztesen hagyta el a ringet Szellő Imre ellen is!), profiknál pedig az út elején jár, de látványos stílusa sokat ígér. Ahogyan az is, hogy immár nem zavarják látásproblémák bunyó közben, ugyanis túljutott egy operáción.

„Látásjavító műtét volt, úgy tűnik, sikerült. Február huszonkilencedikén műtöttek, az orvosok azt mondták, fél év, mire teljesen rendbe jövök, de addig is mindent csinálhatok. A boksszal sincs gond, gyakorolhatok nyugodtan” – jelentette ki Nagy Sándor

Az FP új szerzeményének életpályája érdekesen alakult egyébként, hiszen matematikusi végzettsége dacára most rendőrként dolgozik, de munkahelye mindenben partner. „Szegedről naponta összesen 160 kilométert autózom a munkám miatt, de szerencsére a főnököm mindenben partner. Ha edzésem van, elenged, de a kimaradt időt utána pótolnom kell” – árulta el a bokszoló.

Nagy Sándor következő mérkőzésére előreláthatóan április 9-én kerül sor.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink