Amatőr

Hatalmas fordítás a BoxingOne ligában: nyert a DVSC

Hatalmas fordítás a BoxingOne ligában: nyert a DVSC
A B1 liga szombat esti fordulójában a Debrecen Thunders (DVSC) csapata vesztett állásból fordította meg a Timisoara Lions elleni mérkőzést, s végül 9:6 arányban diadalmaskodott a Debrecen Plázában felállított ringben.
A vb-résztvevő Kalucza Norbert (56kg) nagyot küzdött Razvan ellen, bár az első két menet alapján még hátrányban volt, remekül hajrázott, az ítészek döntetlenre adták a találkozót. Takács József (69kg) nem bírt a remek, korosztályos világ- és Európa-bajnok Bieával, három-négy tisztán bekapott ütés után Deél István vezetőedző kivette a fiatal ökölvívót a küzdelemből.

Következett a hajdúságiak „dzsókere”, Nagy Péter (81kg), aki jól kezdte a mérkőzést, szép találatokat jegyzett, ám benyelt két nagy pofont, melyeket számolások követtek, s a másodiknak leléptetés lett a vége – az első menet derekán. Ezzel a sikerrel 3 pontot húztak be az „Oroszlánok”.

6:1 arányban vezetett ekkor a vendégcsapat, elúszni látszott a „Villámok” hajója, de Szabó Sándor csapata pazar hajrát nyitott. Török János (60kg) mindhárom menetben erőteljesebb és pontosabb volt Chisalitánál, az ob-ezüstérmes különösen belharcban volt romboló. (6:3)

Görbics Gábor (64kg) a rá jellemző nagy szívvel küzdött Badalescu ellen. A román fiú ugyan sokszor „csalta” a bunyót, szaladgált a ringben, ám Görbics a menetek végén „megtalálta”, s jó néhányszor megbüntette. A román ökölvívó eléggé megsértődött a vereségen, az ítélethirdetés után azonnal elhagyta a szorítót, így a szokásos kézfogások is elmaradtak, pedig a hajdúságiak küzdősportokban is jeleskedő klasszisa vitathatatlanul jobb volt. (6:5)

Tóth József (75kg) kétszer is állon kapta ellenfelét, a bíró számolt, a második mateklecke a menet legvégére esett, a román tréner nem engedte tovább tanítványát, a szünetben levették a felszerelést. (6:7) Deél Szabolcs (91kg) meccse előtt már a hajdúságiaknál volt az előny, de a nehézsúlyú bunyós nem taktikázott, kőkeményen ráment Bogdánra, s záró menetben hatalmas ruhát osztott ki a vendégek versenyzőjének. Kellett a hajrá a győzelemhez! (6:9)

Eredménylista / Timisoara Lions vs Debrecen Thunders
56kg: Razvan Adrian vs Kalucza Norbert 1:1
69kg: Biea Flavius vs Takács József 2:0
81 kg: Hau Georgian vs *Nagy Péter 3:0
60 kg: Chisalita Jordán vs Török János 0:2
64 kg: Badulescu Daniel vs Görbics Gábor 0:2
75 kg: Apintiliesta Catalin vs Tóth József 0:2
91 kg: Bogdan Niculae vs Deél Szabolcs 0:2

Ezzel a sikerrel, több segédpontjának köszönhetően, a hajdúsági alakulat a „B”-jelű csoport élére állt. Az alapszakasz mérkőzéseinek közel egy órás összefoglalóit péntek esténként a DigiSport csatornán lehet figyelemmel követni. A BoxingONE Championship hivatalos weboldala, a www.boxingone.com címen érhető el. Itt friss hírek, versenynaptár és fotógaléria is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás szerelmeseit.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink