Hazai

Hatamasat küzdött Darmos József

Hatamasat küzdött Darmos József
Egy ütés választotta el a győzelemtől nehézsúlyú kiválóságunkat, Darmos Józseft - csak segédpontokkal kapott ki.
A 91 kg tavalyi bronzérmese, Darmos József óriási csatában, segédpontokkal kikapott azeri ellenfelétől, így búcsúzott az ankarai ökölvívó Európa-bajnokság második versenynapján.

A Vasas kétszeres Eb-harmadikja az idei Bocskai emlékverseny győztesével, Tejmur Mammedovval csapott össze a 16 közé jutásért kiírt szombati találkozón, mely nagyon látványos küzdelmet hozott. 

A meccs első menetében az azeri bokszoló dominált, sokkal pontosabb volt Darmosnál, akinek ebben a szakaszban nagyon komoly gondjai voltak, számolni is kellett rá, s 10-3-as hátrányban mehetett pihenni a sarokba. A folytatásban nagyot változott a találkozó képe, Bacskai Imre tanítványa magára talált, s fokozatosan ellenfele fölé nőtt. A második három percben ennek ellenére csak egy pontot hozott fiatal riválisán (9-15).

A zárószakaszban Darmos remekül használta ki, hogy Mammedov egyre fáradtabb, folyamatosan ütötte ellenfelét, akit meg is rendített egyszer, s az utolsó gongszóig 20-20-ra mentette a meccset, a segédpontok azonban riválisának kedveztek, így "hiába" küzdött hősiesen, kiesett a kontinenstornáról. 

Szombaton korábban Bernáth István (+91 kg) mérkőzés nélkül jutott tovább a 16 közé az izraeli Jusuf Abed El Gani ellen. 

Vasárnap két magyar lesz érdekelt: az 52 kg-ban szereplő Kalucza Norbert a tavaly 54 kg-ban bronzérmes walesi Andrew Selbyvel találkozik, a 69 kg-ban címvédő Bacskai Balázs pedig azzal a francia Adriani Vastine-nel, akinek testvérét, Alexist a tavalyi döntőben nagyon simán legyőzte. Mindketten a nyolc közé jutásért lépnek szorítóba.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink