Hazai

Hazai győzelemmel kezdett a DVSC

Hazai győzelemmel kezdett a DVSC
A vasárnap 10 órakor rendezett DVSC Boxing vs. Prostejov BC BoxingONE találkozót 8:6 arányú pontozással a Debrecen nyerte.
Megszületett a debreceniek első 5 pontja a BoxingONE Championship csapatbajnoki ligában, miután szoros fej-fej melletti párharcban legyőzték a cseh Prostejov gárdáját. Az eddigi BoxingONE mérkőzésektől eltérően a ma megrendezett DVSC Boxing vs. Prostejov BC összecsapásra vasárnap délelőtt 10 órakor került sor, mivel a vendégeknek a szombati 700 km-es utazást követően pihenőre volt szükségük. A szerényebb külsőségekért kiélezett csaták kárpótolták a helyszínre kilátogatókat, hiszen egészen a nehézsúlyú mérkőzés eredményhirdetéséig kétesélyes volt a találkozó, majd a debrecenieknél vendégeskedő Milkó Dominik (91+) győzelme a hazaiak fele billentette a mérleg nyelvét. Ezzel a DVSC 5 pontot kapott a vendég cseh gárda pedig 1 pontot vihetnek haza, hiszen az előzetesen egyeztetett 60 kg-os súlycsoportban a végén mégsem tudtak versenyzőt küldeni a szorítóba.
boxongone.JPG

A hazaiak már az első pár előtt 2 pontot írhattak képzeletbeli táblájukra, hiszen a mérkőzések kezdetéig a Prostejov nem tudta elindítani a 60 kg-os versenyzőjüket. Már nem fogjuk megtudni mit bokszolt volna a 60 kg-os Zöld Tamás, de az ölébe hulló két pont nagyon fontos előnynek bizonyult, hiszen mindössze ez a két pont választotta el a csapatokat az eredményhirdetéskor.

Az első párban PaczókTamás (57kg) taktikusan bokszolva növelte 4:0-ra a hazai előnyt a cseh Aperian ellen, majd Szabó Ervin vett példát 57 kg-os csapattársától és ő is hazabokszolta a két pontot 64 kg-ban az ellen az Ivan Dunka ellen, aki egészen az utolsó menetig jól tartotta magát - sőt néha a kezdeményezést is magához ragadta - de Ervin kondival jobban bírta és a negyedik menetben leléptette ellenfelét. Ekkorra már magabiztosan vezettek a hazaiak 6:0-ra, - talán egy kicsit ki is engedtek - amit a csehek keményen megbüntettek, hiszen vert helyzetből hozták vissza a csapatbajnokit három egymást követő győzelmet letéve az asztalra.

A hazai csapatból az Európa bajnok Móna Imre (75kg), Szél Tamás (75kg) és Deél Szabolcs (81kg) is az elszenvedői voltak ennek a sorozatnak, amiből sorrendben Besalian, Tirek Martin és Jan Novotny jöttek ki győztesen. Ezzel 6:6-ra álltak a csapatok az utolsó nehézsúlyú mérkőzés előtt és nem voltak biztatóak az előjelek, hiszen a cseheknél a 103 kg-val mérlegelő óriás Dominik Musil tornyosodott a vendégszereplésen a DVSC-t képviselő Milkó Dominik (91kg) felett. Az elején Musil irányított majd a mérkőzés második felétől a szívét a helyén hordó szlovák vendégjátékos átvette a kezdeményezést és rendre megtorolta a cseh óriás védekézési hibáit. A mérkőzés végén a hazai kéz emelkedett a magasba, így 8:6 arányú pontozással a DVSC elkönyvelhette első győzelmét a sorozatban.
A csapatbajnoki találkozót a SportKlub televízió felvételről közvetíti november 14-én, pénteken 23:45 órai kezdettel. További részletek a találkozóról a www.boxingone.com oldalon!

Fight.hu

Partnereink

Partnereink