Amatőr

Hét bunyósunk elődöntőzhet Debrecenben

Hét bunyósunk elődöntőzhet Debrecenben
Heten, mint a gonoszok: egészen pontosan ennyi bokszolónk jutott be az elődöntőbe az 55. Bocskai Emlékversenyen, Debrecenben.
Komoly magyar sikerek születtek a Debrecenben zajló 55. Bocskai István ökölvívó emlékverseny csütörtöki napján, miután összesen hét hazai versenyző jutott be az elődöntőbe.

A szövetség tájékoztatása szerint a 60 kg-osok között szereplő Török János a nap mérkőzésén a román Marin Dragos legyőzésével jutott tovább. Az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) magabiztosan mutatkozott be, de Lakatos István (49 kg), Nagy Krisztián (56 kg) és Varga Miklós (60 kg) is szép versenyzéssel került a legjobb négy közé. 

Az esti programban előbb a 18 éves Harcsa Zoltán (75 kg), az ifjúsági olimpia bronzérmese élete első felnőtt nemzetközi versenyén második győzelmét szerezte meg, majd zárásként Bouquet Bence (+91 kg) szoros csatában verte a cseh Dominik Musilt, s ezzel már ő is biztos érmes. 

A tavalyi viadalon döntős, 52 kg-os Kalucza Norbertnek ugyanakkor nem sikerült továbbjutnia, ugyanis kiszámolták a moldáviai Alexander Riscan elleni összecsapáson. 

Az Oláh Gábor utcai csarnokban 20 ország 118 versenyzője lép szorítóba, köztük 13 magyar egyesület legjobbjai. Még nagyobb is lehetett volna a mezőny, de négy ország sportolóit helyhiány miatt már nem tudták fogadni a rendezők.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink