Hazai

Ismét "Cápa" lesz a magyar válogatott

Ismét
Pénteken Észak-Komáromban (Révkomárom) folytatódik a BoxingONE Championship sorozat, ahol a helyi együttes, a „Komárno Sharks”, a lengyel „Ry-Ki Grizzly” csapatát fogadja a nemrég felújításon átesett városi sportcsarnokban.
A közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság legfurcsább, ám vélhetően a legerősebb csapata a „Komárno Sharks”. A felvidéki város gárdája ugyan szlovák színekben szerepel a B1-ben, de ennek ellenére a ringbe lépő bokszolók egytől egyig a magyar válogatott tagjai, köszönhetően a Győrfi-család kapcsolatrendszerének, és áldozatvállalásának.

A pénteken 19 órakor ringbe lépő komáromi csapat a következők ökölvívók alkotják: Nagy Krisztián (56 kg), Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg), Klasz Árpás (69 kg), Harcsa Zoltán (75 kg), Szellő Imre (81 kg) és Darmos József (91 kg).

A „Cápák”, ugyanebben az összeállításban, legutóbb 16-0-ra verték a cseh Prostejov Bulls csapatát, vagyis az összes küzdelmet győzelemmel abszolválták. Hasonló fölényre van kilátás pénteken is, ám Győrfi Roderik, a felvidékiek vezetője óvatosságra intett. „A legnagyobb hiba lenne részünkről, ha bárkit lebecsülnénk. Ez ökölvívás, ahol ha nem koncentrálsz, egy pofon véget vethet a mérkőzésnek. Mindezek mellett Lengyelország nagy, sok jó bokszolójuk van, így nem lehet kizárni, hogy a nyitóforduló óta tovább erősödtek” – figyelmeztetett a B1 csapatot üzemeltető sportember.

Az óvatosság persze soha nem árt, már csak azért is, mivel a komárnói színeket képviselő ökölvívók jelenleg a június 18-án kezdődő ankarai Európa-bajnokságra készülnek gőzerővel, így a csúcsformájuk nem péntekre várható. Az egy héttel ezelőtt befejeződött szlovákiai nemzetközi versenyen Nagy Krisztián és Varga Miklós bronzérmet szerzett, Harcsa Zoltán és Darmos József ezüstérmes, illetve Káté Gyula és Szellő Imre aranyérmes lett. Klasz Árpád (69 kg) az ötödik helyen végzett a Szlovák GP-n, ám a pénteken ringbe lépők közül egyedül ő az, aki Bacskai Balázs mögött nem jut majd szóhoz Törökországban. Varga Miklós (60 kg) jelenleg több fronton is érdekelt, hiszen készül az Eb-re, de közben érettségizik, és felvételizik párhuzamosan, így aztán igencsak enervált volt a nyitrai versenyen.

Mindent mérlegelve mégis nagy meglepetés lenne, ha a lengyelek pontot tudnának szerezni pénteken, de azért érdemes végigvenni, hogy mely súlycsoportban vannak versenyképes bokszolóik. Az 56 kg-ban szereplő junior vb-bronzérmes Mazik Mateusz már felnőtt világversenyeken edződött, és rutinosabb, mint Nagy Krisztián, így rá mindenképp figyelni kell. A 69 kg-os Tomasz Kot szintén szorossá teheti a Klasz Árpád elleni küzdelmet, ahogyan a nehézsúlyú Krysztof Kowalski-ra is koncentrálnia kell majd Darmos Józsefnek.

A lengyelek néhány hete 8-7 arányban verték a győri Patent Gladiators-t, s az akkor ringbe lépő ökölvívók alapján az alábbi párharcok várhatók pénteken.

A csapatok várható összeállítása
56 kg: Mazik Mateusz – Nagy Krisztián
60 kg: Cichocki Patryk – Varga Miklós
64 kg: Legowski Marcin – Káté Gyula
69 kg: Kot Tomasz – Klasz Árpád
75 kg: Szeremeta Kamil – Harcsa Zoltán
81 kg: Górowski Mateusz – Szellő Imre
91 kg: Kowalski Krysztof – Darmos József


A BoxingONE Championship liga hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el. Itt exkluzív videók, hírek, versenynaptár és fotógaléria várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait. A B1 weboldala pénteken 19 órától élőben sugározza a Sharks-Grizzly mérkőzést.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink