Hazai

Káté Gyula és Szellő Imre egy győzelemre az éremtől

Káté Gyula és Szellő Imre egy győzelemre az éremtől
Káté Gyula és Szellő Imre is magabiztos teljesítménnyel győzött hétfőn, így kategóriájukban mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé.
Káté Gyula és Szellő Imre is magabiztos teljesítménnyel győzött hétfőn, így kategóriájukban mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé az ankarai férfi ökölvívó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

Káté GyulaA 69 kg-os címvédő, Bacskai Balázs búcsúja után a magyar csapat első számú éremvárományosává előlépett Káté Gyula a német Thomas Vahrenholt ellen mutatkozott be ezen az Eb-n, s a várt győzelmet szállította is. 

Szántó Imre tanítványa - aki a legutóbbi két Eb-n ezüst-, a 2009-es világbajnokságon pedig bronzérmes volt - az első menetben nehezen találta zártan védekező riválisával szemben a megfelelő taktikát, a folytatásban azonban fokozatosan felőrölte ellenfelét, s összességében biztosan, 14-5-ös pontozással győzött. 

"Talán csak egy tiszta ütést kaptam, de túl sok volt a dulakodás a meccsen, amit azért sajnálok, mert ezt a németet sokkal szebb boksszal is legyőzhettem volna, viszont nyertem és ez a lényeg" - nyilatkozta a meccs után a magyar csapat kapitánya, aki kedden azzal az olasz Vincenzo Mangiacapréval mérkőzik az elődöntőbe kerülésért, akit a tavalyi Eb-n 9-4-re legyőzött. 

Az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre ankarai első meccse Kátéénál is emlékezetesebbre sikerült, miután valósággal legázolta az angol Obed Mbwakongót. A szigetországi bokszolóra már az első menetben kétszer számolni kellett, a második periódusban pedig egy perc sem telt el, amikor a mérkőzésvezető félbeszakította az egyoldalú összecsapást.

"Jól sikerült a bemelegítés, a meccsen pedig nem kapott el a hév, ami korábban jellemző volt rám. Betartottam az edzői utasításokat, minden rendben volt" - mondta Szellő.
Szellő Imre
Az elmúlt évben a félprofi WSB-sorozatban szerepelt félnehézsúlyú magyarra kedden a hazai Sayak Caner vár, akit ha legyőz, pályafutása első felnőtt világversenyes érmét szerzi meg. 

Korábban az újonc Nagy Krisztián (56 kg) nem járt sikerrel, az olasz Yahin Vittorio Parrinello esélyt sem adott neki, s 20-9-re nyerte találkozójukat.  A nyolcaddöntők hétfő esti programjában két magyar, Harcsa Zoltán (75 kg) és Bernáth István (+91 kg) érdekelt. Előbbi szereplése ugyanakkor sérült keze miatt még kérdéses.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink