Amatőr

Káté Gyula visszatérésre készül

Káté Gyula visszatérésre készül
Vállműtéte miatt csak a ring sarkából figyelhette a Bocskai István Emlékversenyt a már biztos olimpiai résztvevőnk, Káté Gyula (64 kg), azért a súlycsoportjának küzdelmeit végignézte.
Noha vállműtéte miatt csak a ring sarkából figyelhette a 2012-es esztendő legnagyobb hazai rendezésű amatőr ökölvívó tornáját, a Debrecenben rendezett 56. Bocskai István Emlékversenyt a már biztos olimpiai résztvevőnk, Káté Gyula (64 kg), azért a súlycsoportjának küzdelmeit végignézte. A kétszeres vb-bronzérmes, négyszeres EB-érmes bunyós ringbe való visszatéréséről az orvosok döntenek a két hét múlva esedékes kontrollon.
Káté Gyula
Az 56. Bocskai István Emlékversenyen az olimpiai kvalifikációs trabzoni verseny egyik felkészülési állomásán válogatottunk összesen hat éremmel zárta a tornát. Ám ez a mérleg biztos, hogy jobb lehetett volna, ha a magyar amatőr ökölvívás elmúlt időszakának legeredményesebb versenyzője, Káté Gyula is szorítóba léphetett volna.

„A jobb vállam porckorongja már annyira szétment, hogy a biztos olimpiai felkészülésem és részvételem miatt úgy döntöttünk, nem halogathatjuk a műtétet. Minden remekül sikerült, és lassan letelik a két hét teljes pihenőm, és a jövő héttől már elkezdhetem az óvatos mozgást. A gyógytorna mellett kocoghatok, és ha nem jelentkezik semmi fájdalom a vállamban, akkor a következő héten már rendes futóedzéseket is végezhetek majd” – fogalmazott a 64 kilóban már londoni kvótával rendelkező ökölvívó.

Két hét múlva kell kontrollra mennie, és ott fog eldőlni, mikor térhet vissza a ringbe.

„Ha minden jól alakul, akkor a felülvizsgálatot követően elkezdhetem az óvatos edzéseket a szorítóban is, és fokozatos terhelés mellett öt-hat hét múlva már teljes intenzitással készülhetek életem harmadik olimpiájára” – árulta el Káté Gyula.

Mindenesetre ez az időszak és az 56. Bocskai István Emlékverseny arra pont jó volt, hogy a ring mellől vagy éppen a nézőtérről megfigyelhesse leendő olimpiai riválisait.

„A tornát megnyerő brit Thomas Stalker rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, Debrecenben is szinte leiskolázta az orosz Vitalij Dunajcevet. Mindkettőjükre Londonban is figyelni kell majd, főleg Stalkerre, hisz ő hazai szorítóban bokszol majd. Ám úgy érzem, egy egészséges, jó formában lévő Káté Gyula képes mindkettőjüket legyőzni” – jelentette ki az élete első olimpiai érmére hajtó magyar versenyző.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink