Amatőr

Később lesz Galanta-Kosovo B1 meccs

Később lesz Galanta-Kosovo B1 meccs
A koszovói csapat vízumproblémái miatt szombaton nem kerül megrendezésre a KO Galánta – Team Kosovo mérkőzés a BoxingONE Championship liga „B” csoportjában. A találkozót december 10-én pótolják.
A koszovói csapat vezetői még az elmúlt héten tájékoztatták a B1 szervezőit a kellemetlen malőrről, amely abból adódik, hogy Szlovákia még nem ismerte el független államként a Szerbiából kivált, főleg albánok által lakott területet, így a koszovói polgárok csak igen nehézkesen kaphatnak beutazási engedélyt északi szomszédunkhoz. Ugyan a koszovói csapat tagjai rendelkeznek Magyarországra érvényes vízummal, és a Schengen-i egyezmény értelmében nincs ellenőrzés a magyar-szlovák határon, de az illetékesek nem akarták megkockáztatni, hogy a balkáni alakulattal szemben – egy esetleges közúti ellenőrzés során – illegális határátlépés miatt eljárást indítsanak. (Ami azonnali őrizetbe vétellel, majd idegenrendészeti eljárással járna.)

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy decemberre megoldódhatnak ezek a gondok, és az eredeti helyszínen, Galántán megküzdhetnek a csapatok. Ha mégsem, akkor Győrben vagy Komáromban lehet a küzdelem.

A galántai csapat vezetőedzője, „Tomi Kid” Kovács Tamás érthetően csalódottan beszélt a meccs elmaradásáról, ám örök optimista lévén, az eset pozitív oldalát is meglátta: „Kellemetlen, mert már a plakátok is elkészültek, és éppen kezdtük volna az intenzív médiakampányt. Ez a pénz most elúszott, de nem bánkódom, mert decemberben úgy léphetünk ringbe, hogy tisztában leszünk azzal, milyen arányban kell nyernünk a továbbjutáshoz!” – jelentette ki a galántai mester.

Mint ismert, a B1 liga „B”-jelű csoportjában két csapat fut versenyt a továbbjutást jelentő második helyért: a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat, valamint a galántai KO Box Club. A két alakulat egyenlő ponttal rendelkezik, s a segédpontjaik alapján is csak hajszálnyira vannak egymástól, így aki az utolsó mérkőzését nagyobb arányban nyeri meg, az jut tovább a DVSC mögött. Ebből a szempontból örülhet a Galánta, hogy a novemberi Vasas-KSC kontra DVSC összecsapás után, annak eredményének tudatában fogadhatják a Koszovót. 

A BoxingONE Championship hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el, ahol a friss hírek mellett, fotógalériák, videók és versenynaptár várja az amatőr ökölvívás szerelmeseit.

Partnereink

Partnereink