Amatőr

Két bronzzal térhettek haza a juniorok

Két bronzzal térhettek haza a juniorok
Az év végén rendezendő világbajnokságra készülő ifjúsági magyar ökölvívó-válogatott Horváth Richárd és Hámori Ádám jóvoltából két bronzérmet nyert Isztambulban, a hagyományos Ahmet Cömert Emlékversenyen.
Kovács László, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a csapat jó úton jár, de a világversenyeken való eredményes szerepléshez még rengeteg munka vár a fiatalokra.
Az immár hagyományos Ahmet Cömert Emlékversenyen rendkívül erős mezőny gyűlt össze: 118 ifjúsági korú ökölvívó mérlegelt tizenhat nemzet – Algéria, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Görögország, Irak, Kazahsztán, Macedónia, Magyarország, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Tunézia, Üzbegisztán és Wales – képviseletében. A magyar csapat tíz fővel indult az év végi világbajnokságra való felkészülés egyik legfontosabb állomásán. A mieink – megismételve a tavalyi szereplést – két bronzéremmel térhettek haza.A kiskunfélegyházi Horváth Richárd (56 kg) az idei európai olimpiai kvalifikációs tornán is részt vett szerb felnőtt válogatott Vanja Bacsicsot is legyőzve végül a harmadik helyen végzett úgy, hogy az elődöntőben az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes orosz Gabil Mamedov tudta megállítani.
„A verseny kellemes meglepetése volt Horváth Ricsi, akinek ugyan sokat kellett fogyasztania az isztambuli tornára, de remek erényekről tett tanúbizonyságot. Az első komoly nemzetközi tornáján szereplő ökölvívónk rutinosabb szerb és walesi bokszolókat győzött le, és orosz riválisával szemben is kiegyenlített, éles meccset vívott” – értékelte versenyzője teljesítményét Kovács László, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya.


Junior Európa-bajnokunk, a kőszegi 17 éves Hámori Ádám (81 kg) hosszú kihagyás után – kéztörését követően – is képes volt dobogóra állni, és többek között legyőzte 13:9-re az egy évvel idősebb üzbég Dadadzson Turszunkulovot, ám az elődöntőben már nem bírt az ifjúsági Európa-bajnok azeri Rauf Rahimovval, de bronzérme így is szép fegyvertény.
„Ádám eredményével elégedett vagyok, ám a teljesítményén látszódott a kéztörése miatti hosszú kihagyás. Biztos vagyok abban, ha a felkészülést teljes egészében végigcsinálja, a kesztyűs edzéseken tökéletes munkát tud végezni, akkor még Rahimovval szemben sem lenne esélytelen. Mindenesetre erre a két bronzéremre lehet alapozni. Sajátos helyzetben vagyunk, ugyanis az októberre kiírt, bangkoki ifjúsági világbajnokságot későbbre halasztották, ráadásul a helyszín sem dőlt még el, így elég nehéz megterveznünk a felkészülést az év legfontosabb versenyére. Isztambulban feketén-fehéren kiderült, hol tartunk, és ennek a nagyon fiatal csapatnak még sok munkára van szüksége ahhoz, hogy eredményesen szerepeljen egy világversenyen” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki azt mindenképpen bíztatónak nevezte, hogy több reménykeltő meccset is produkáltak a magyarok. 

A magyar delegáció további tagjai – Czifrik János (49 kg), Szőrös Márk (52 kg), Szirtes Zoltán (60 kg), Sinkó Krisztián (64 kg), Szilvai László (69 kg), Nagy Bence (75 kg), Sarkadi Lajos (91 kg) és Sávoly Gergő (+91 kg) – helyezetlenül végeztek.Szöveg: B. Molnár László - MÖSZ sajtófőnök
Fotó: Kunya György

Forrás: Boxing.hu

Partnereink

Partnereink