Hazai

Két érem a női ifjúsági EB-ről

Két érem a női ifjúsági EB-ről
Pikács Mercédesz és Monostori Klaudia bronzérmet szerzett a junior és ifi női boksz Európa bajnokságon.
Tegnap már az elődöntőket játszották a Calaisban zajló II. Junior és Ifi Női Ökölvívó Európa-bajnokságon. A legjobb négy közé két ifi versenyzőnknek Pikács Mercédesznek és Monostori Klaudiának sikerült bejutnia.

Pikács Mercédesz a 64kg-os súlycsoportban Yaroslava Yakushina-val (RUS) mérkőzött meg a fináléba jutásért. A kiegyenlített első menetet követően az orosz egyre jobban felbátorodott és akcióival megelőzte, megfogadta Pikács bizonytalan támadásait, amelyek egyre ritkábbakká váltak a mérkőzés előre haladtával. A döntőbe pontozásos győzelemmel jutott tovább Yakushina, aki az első EB-n még juniorként 57kg-ban szerzett aranyérmet. Mercédesz pedig bronzéremmel térhet haza utolsó korosztályos kontinens tornájáról.

A nap utolsó mérkőzőjeként lépett a szorítóba Monostori Klaudia a 81kg-os kategóriában, ahol szintén orosz ellenféllel kellett szembe nézni. A nagyon tapasztalatlan szolnoki lánynak most még nagy falatnak bizonyult a fizikálisan lényegesen felkészültebb Daria Ivanova, így az edzők a mérkőzést feladni kényszerültek. Ivanova ugyancsak rutinos versenyzőnek számít, hiszen ő is junior Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet az első EB-ről. Klaudia szintén a dobogó harmadik fokára állhat fel.

A kontinens viadalon 13 országnak sikerült érmet szereznie közülük a legtöbbet Oroszországnak (teljes csapattal indultak) szám szerint 19-et. Rajtuk kívül egyedül még Törökország indított minden súlycsoportban versenyzőt nekik 13 öklözőjük jutott fel a dobogóra. A hazai francia csapatnak pedig 8 érmet sikerült begyűjtenie kisebb-nagyobb segítséggel. Nagyon jól szerepel a tornán Svédország, akiknek 6-ból 5 bokszolójuk szerzett érmet. Meglepetést jelentett az újoncnak számító Szerbia, akiknek mindkét versenyzője beverekedte magát a fináléba.

A döntőbe 10 ország jutott be, 9-nek mindkét korcsoportban van finalistája, egyedül a lengyeleknek van csak junior kategóriában döntőse.

Partnereink

Partnereink