Hazai

Két továbbjutó és két kieső a junior vb első két napján

Két továbbjutó és két kieső a junior vb első két napján
Kazahsztánban elkezdődött az amatőr ökölvívók junior világbajnoksága. Ez a korosztály szerzett két Eb aranyat, és számos érmet néhány héttel ezelőtt.
Első nap:

Sinkó Krisztián, a Vasas 63 kilós Eb-bronzérmese kiegyenlítette az asztanai junior világbajnokság első napi magyar mérlegét: fölényes biztonsággal verte tádzsik ellenfelét.

63 kg, a 16 közé jutásért: Mehrab Ibrahimov (tádzsik)-Sinkó Krisztián p. v. 3:16
Sinkó mindhárom menetet fölényesen megnyerte, 3:1, 5:1 és 8:1 volt a három részeredmény. Krisztián a nyolc közé jutásért hétfőn az ukrán Olekszandr Pidmurnyakkal találkozik, aki az azeri Fuad Musztafajevet győzte le 13:4-re. 

57 kg, a 16 közé jutásért: Bársony Bernárd-Hassan Mahmood p. v. 13:14
A mieink közül elsőnek Bársony Bernárd lépett szorítóba Asztanában, a junior világbajnokságon. A zuglói 57 kilós az utolsó menet előtt még vezetett, de a hajrában a pakisztáni Hassan Mahmood felülkerekedett. Az első menetet Bársony nyerte 4:3-ra, a második 4:4 volt, a harmadik viszont az ázsiaié volt 7:5 arányban.

A második napi mérlegünk is ötven százalékos az asztanai junior világbajnokságon.

Herczeg Norbert – Konkoly István tanítványa – szinte agyonverte német ellenfelét az 54 kilós súlycsoport első fordulójában, és bejutott a legjobb tizenhat közé. Könnyű Richárdnak megint balszerencséje volt, akárcsak Keszthelyen: ismét egyetlen pontocskával maradt alul, ezúttal egy türkménnel szemben.

Eredmények:
50 kg: Könnyű Richárd-Jazmirat Gurbanov (türkmén) p. v. 12:13
54 kg: Marcel Hadjali (német)-Herczeg Norbert p. v. 10:25

Könnyű az utolsó menetet két ponttal megnyerte, de így sem tudta behozni hátrányát.

Herczeg végig uralta meccsét a német Hadjali ellen, Európa-bajnokunk keszthelyi formában iskolázta le ellenfelét. A nyolc közé jutásért kedden az üzbég Donijorbek Ergasevvel mérkőzik.

Hétfőn a 70 kilóban bemutatkozik Csutak Dániel, a KSI reménysége – az orosz Lendrus Akopjan ellen. Ugyancsak hétfőn bokszol – de ő már másodszor – Sinkó Krisztián a 63 kilóban, ő is a nyolc közé jutásért.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink