Hazai

Könnyű Richárd a legjobb tizenhatban

Könnyű Richárd a legjobb tizenhatban
A junior Európa-bajnokság második versenynapján három magyar versenyzőnek volt jelenése, és csapatunk egyik legjobbja, az egri Könnyű Richárd sikerrel abszolválta a bemutatkozását a bolgár fővárosban.
Könnyű Richárd már a tavalyi évben is a junior válogatott tagja volt, és azokat az értékes nemzetközi tapasztalatokat idén már remekül használta ki, a korosztálya egyik legjobbja lett idehaza. Nem féltettük a hazai ring előnyét élvező 15 éves Alekszandar Alekszandrov ellen, akinek névrokona a legkisebbek között kiharcolta a londoni olimpiai indulás jogát. Könnyű végig irányította a mérkőzést, és végül 15:8 arányú pontozással jutott a legjobb tizenhat közé élete harmadik nagy világversenyén.


Könnyű következő ellenfele sokkal nehezebbnek ígérkezik, ugyanis a németek tavalyi junior Vb-negyeddöntőse, és korosztálya legjobb bokszolója, Wladyslaw Baryshnik ellen kell bizonyítania, aki a grúz származású észt Georgij Kekelidze ellen jutott tovább a tizenhat közé. A két tapasztalt versenyző egyenlő esélyekkel vághat neki a mérkőzésnek, amely akár a későbbi éremről is dönthet.

A debreceni junior Eb-bronzérmes Komor László nagy reményekkel vághatott neki a szófiai kontinensviadalnak, de megfelelő nemzetközi tapasztalata ezúttal nem repítette a legjobb nyolc közé a hajdúsági versenyzőt. A németek többszörös korosztályos nemzeti bajnoka, Domenik Thiemke ellen szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, így meglepetésre búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.
A magyar csapatA jászalsószentgyörgyi Grósz Zoltán a bolgárok legjobbja, a Hejdar Alijev tornán győztes rutinos Blagoj Najdenov ellen kezdett Szófiában. Erre szokták mondani, hogy sorsolhatott volna könnyebben is a magyar versenyző, hiszen a súlycsoport aranyesélyese ellen lépett a kötelek közé. A bolgár klasszis igazolta remek hírét, Grósz is megmutatta a tudását, de a ringorvos végül leléptette a vérző magyart.

A harmadik versenynapon négy magyar versenyző lesz érdekelt, közülük Könnyű Richárd második alkalommal mérkőzhet Szófiában, míg Horváth Patrik, Karvaly Zsolt és Bányai Arnold debütál a kontinensbajnokságon.A második napi eredmények:

57 kg, 16 közé jutásért: Könnyű Richárd - Alekszandar Alekszandrov (bolgár) 15:8

80kg, 8 közé jutásért: Blagoj Najdenov (bolgár) - Grósz Zoltán sérülés miatt leléptetve a harmadik menetben

+80 kg, 8 közé jutásért: Domenik Thiemke (német) - Komor László 13:11A harmadik versenynap magyar érdekeltségű párosításai:

46 kg, 8 közé jutásért: Horváth Patrik - Daniel Aszenov (bolgár)

48 kg, 8 közé jutásért: Karvaly Zsolt - Jason McKay (ír)

50 kg, 8 közé jutásért: Bányai Arnold - Alexandru Giurgea (román)

57 kg, 8 közé jutásért: Könnyű Richárd - Wladyslaw Baryshnik (német)Írta: Tudosítonktól

Fotó: Szabó Sándor


Forrás: Boxing.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink