Hazai

Közgyűlést tartott a Magyar Ökölvívó Szövetség Szakszövetség

Közgyűlést tartott a Magyar Ökölvívó Szövetség Szakszövetség
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség szombaton, április 2-án tartotta rendes évi küldöttgyűlését a Hotel Arenában. A küldöttek egyhangú szavazással elfogadták a pénzügyi és a szakmai beszámolót.

A 131 hazai egyesületből 69 képviseltette magát, tehát határozatképes volt a közgyűlés.

„Minden szempontból eredményes évet zárt a magyar ökölvívás. Sikeres volt a tagszervezetek, az egyesületek munkája. Válogatottunk ontotta a jobbnál jobb eredményeket: Bacskai Balázs aranyérmet szerzett a moszkvai felnőtt Európa-bajnokságon, Káté Gyula ezüst-, Darmos József bronzérmes lett, a barbadosi női világbajnokságon Kovács Mária, Némedi Varga Csilla és Nagy Tímea egyaránt harmadik helyezést ért el. Az első ízben megrendezett ifjúsági olimpiáról, Szingapúrban Harcsa Zoltán, az Unió-Kispest fiatal klasszisa bronzéremmel tért haza” – hangoztatta Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke bevezetőjében.

kozgyules_007_195_20110402173457_996.jpg

A kétségkívül fényes eredmények mellett azonban nem szabad elfeledni, hogy számosak a gondok – főleg az anyagi természetűek.

„Pokoli év elé nézünk – figyelmeztetett az elnök. – Szponzoraink közül több visszalépett vagy visszalépni kényszerült, a kieső bevételeket nehéz lesz  pótolni. Nem könnyű a dolgunk az állami támogatás megszerzésénél, akkor, amikor különféle pályázatokon kell helyt állnunk. Pedig nem győzöm elégszer hangsúlyozni: a hátrányos helyzetű gyermekek nagy részét az ökölvívás fogadja be Magyarországon. Erre azonban, sajnos, nem figyelnek oda a döntéshozók…”

Az elmúlt esztendő sikerei között említette az elnök a hajdúszoboszlói Papp László Emlékversenyt, amely parádés nemzetközi mezőnyt vonzott a hajdúsági üdülővárosba.

kozgyules_006_647_20110402173622_908.jpg

„Ahol munka folyik, ahol mindenre odafigyelnek, ott lesz eredmény is!” – mutatott rá Csötönyi Sándor, pozitív példaként felhozva az egy év alatt az egyesületi rangsorban harminc helyet előreugró, Buga Kálmán vezette Edőcs István Boksz Klubot.

kozgyules_003_405_20110402173827_959.jpg

„Elégedett vagyok az utánpótlás korosztály teljesítményével. Ki gondolta volna két-három éve, hogy az 56 kilós Nagy Krisztián A-kategóriás versenyt nyert, az orosz világbajnokot legyőzve?!” – jelenthette ki büszkén az elnök.

Kovács István tiszteletbeli elnök a hivatásos tagozat beszámolóját tartotta meg, de az amatőrök kérdéseit is érintette.

kozgyules_010_493_20110402173926_556.jpg

„Az MVM-szerződés – amely tavaly 20 millió forintot biztosított az utánpótlásnak – aláírás előtt áll, a tervek szerint hat egyesület munkáját segíti, finanszírozza majd” – jelezte az olimpiai, világ- és Európa-bajnok.

A küldöttek mindkét beszámolót egyhangúlag elfogadták.

Hannák György könyvvizsgáló jelentéséből kiderült, megalapozott, szilárd pénzügyi háttérrel kezdi a MÖSZ ezt a nehéznek ígérkező esztendőt.

kozgyules_011_945_20110402174006_490.jpg

A tisztségéből lemondó Bakonyi Árpád elnökségi tag helyére Marton Zsolt, Szombathely megyei jogú város alpolgármestere, a Vas megyei ökölvívó-szövetség elnöke került. Mint ismeretes, 2011 végén Szombathely rendezi az országos felnőtt bajnokságot.

Ugyancsak egyhangúlag fogadta el a közgyűlés a 2011. évi szakmai és pénzügyi tervet.

Az id. Süllős Gyula emlékversenyt 2011. május 7-8-án rendezi meg a Vasas a Fáy utcai csarnokban.

Írta: Ch. Gáll András

Fotó: Ch. Gáll András

Fight.hu

Partnereink

Partnereink