Hazai

MÖSZ: új kapitány lesz, szerdától felnőtt OB

MÖSZ: új kapitány lesz, szerdától felnőtt OB
Szerdán, a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban rajtol a 85. felnőtt férfi Amatőr Országos Bajnokság, melyet idősb. Balzsay Károly már csak mint leköszönő kapitány tekint meg, hiszen elfogadta a Központi Sportiskola (KSI) felkérését, így ő lesz a klub vezetőedzője.

„Gyorsan egyezségre jutottunk a KSI vezetőivel. Jó lesz a fiatalokkal együtt dolgozni, ráadásul közalkalmazotti státuszba kerülök, aminek az egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú ideig nyugodtan dolgozhatok” - mondta az MTI-nek a szakember, akivel 2005-ös világbajnokságon egy ezüst-, a 2006-os Európa-bajnokságon két bronz-, míg az idei kontinensviadalon egy ezüst- és három bronzérmet szerzett. A pekingi olimpiáról - melyre öten kvalifikálták magukat - Szellő Imre révén egy ötödik, míg a tavalyi vb-ről ugyancsak Szellőnek köszönhetően szintén egy ötödik hellyel tért haza a csapat.

Az OB hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, a program minden nap 15 órakor kezdődik, s egy ringben zajlanak majd a küzdelmek. Az ob-ra csak a döntő napján szednek belépőt, de a 14 év alattiak, illetve a 62 év felettiek akkor is ingyen tekinthetik meg az összecsapásokat. Szombatra a jegyek 900, 1900 és 3000 forintos áron válthatók. Az indulókkal kapcsolatban kiderült, hogy jelen állás szerint a válogatott versenyzők mindegyike bokszol majd a versenyen, így a novemberi Európa-bajnokság négy érmese, Káté Gyula (ezüst), Ungvári István (bronz), Varga Miklós (bronz) és Darmos József (bronz), illetve az olimpiai ötödik Szellő Imre is.

”Most úgy tűnik, mindenki ringbe lép, aki számít, de biztos majd csak akkor lesz, ha mindenki bemérlegelt. Korábban is előfordult, hogy egy-két versenyző sérülés miatt nem tudott indulni” - mondta Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.

Hétfőn Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere és Csötönyi Sándor aláírta a jövő évi, 53. Bocskai nemzetközi emlékversenyről szóló szerződést. A viadalra február közepén kerül sor. Az csak később derül majd ki, hogy a rangos nemzetközi tornán, mely nemzetek versenyzői vesznek részt, de a MÖSZ elnöke elárulta, hogy a világ egyik boksz nagyhatalma, Kuba már jelezte, küld versenyzőket Debrecenbe.

A sajtótájékoztatón Csötönyi Sándor kitért a szövetségen belüli változásokra, így hangsúlyozta, hogy Balzsay Károly leköszönő szövetségi kapitány, aki nem pályázza meg a posztot, nem hagyja el a szövetséget, hanem a KSI vezetőedzői munkája mellett a MÖSZ-ön belül a Héraklész-programot irányítja majd.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink