Hazai

Nagy az egészség védőszentje

Nagy az egészség védőszentje
Nem rég érkezett a hír mely szerint Magyar Vöröskereszt megyei szervezete felkérte követének hazánk egyik legkitűnőbb kiválóságát, Nagy Sándort.Sándor egy interjú során osztotta meg a nem mindennapi megtiszteltetéssel kapcsolatos gondolatait.

„A gyermekek és felnőttek, fiatalok és idősek általános egészségmegőrzésével is foglalkozunk többek közt, melyet egészségneveléssel kapcsolatos oktatásaink, programjaink megvalósításával érünk el például szűrések, előadások és vetélkedők által. Az egészséges életmód egyik fontos része a sportolás, a testmozgás, mely népszerűsítése szerves része az egészséggel kapcsolatos programjainknak. Sanyi lesz az egészséges élet, a sport és a mozgás tökéletes megtestesítője.”


„Nagyon meglepődtem, amikor Kriszta felkért erre a szerepre, aztán amikor túltettem magam a meglepetésen, természetesen azonnal igent mondtam” – árulta el a veretlen bokszoló, aki nemrég Szentesen magyar bajnoki övet szerzett cirkálósúlyban. „Hatalmas megtiszteltetés a felkérés, amit szívesen vállalok.”


„Az egészséges életmód, a rendszeres mozgás és orvosi szűrés mellett minden sportolónak ki kell állnia. De nekem nemcsak ez tetszik ezekben a rendezvényekben, hanem az, hogy ez egy igazi családi program.”


Sanyi nagy bánata, hogy áprilisban nem lehetett ott a Vöröskereszt legutolsó akcióján. „A sérülésem miatt sajnos még korai lett volna elmenni, de remélem, hogy a következő rendezvényen már részt tudok venni, mint nagykövet.”


A Vöröskereszt egyébként május 8-án ünnepli világnapját, a Csongrád megyei ünnepség pedig 9-ére esik, melynek keretében az aktív vöröskereszteseket kitüntetésben részesítik és Nagy Sanyi hivatalos követté válik.Fotó: Hrotkó Bálint


Fight.hu

Partnereink

Partnereink