Hazai

Nagy Sándornak az ökölvívás a mindene

Nagy Sándornak az ökölvívás a mindene
Az alábbi cikkben kicsit közelebbről is megismerkedhetünk ezzel a rendkívül szimpatikus sportemberrel, aki a hétköznapi életben programozó matematikus.Az alábbi cikkben kicsit közelebbről is megismerkedhetünk ezzel a rendkívül szimpatikus sportemberrel, aki a hétköznapi életben programozó matematikus.


A harmincéves veretlen ökölvívó időzítése nem véletlen: három hét múlva Szentesen a Ferobox első gáláján cirkálósúlyú magyar bajnoki övért lép a szorítóba, amely ráadásul a Sport Televízió által élőben közvetített eseménye lesz.

"Pár nappal ezelőtt szereltem le, így márciustól már csak az ökölvívásra koncentrálok. Hónapokig gondolkoztam ezen, nem volt egyszerű a döntés. Amellett, hogy maga az állás biztonságos hátteret nyújtott, remek kapcsolatom volt a kollégáimmal és a főnökeimmel is. Viszont elhatároztam, hogy a még jobb teljesítmény érdekében meg kell hoznom ezt a nehéz döntést."

A kilencedik profi mérkőzésére készülő bunyós teljesítményét mindenki elismerte eddig is, hiszen óriási feladat volt egy ilyen komoly hivatás mellett felkészülni a mérkőzésekre. A kettőt azonban soha nem keverte össze, munkája során egyszer sem kellett a boksztudását kamatoztatnia.

"Szerencsére soha nem kellett megmutatnom munkaidőben, hogy mit tanultam a ringben. Azon kívül, hogy hátra kellett valakinek csavarnom a kezét, nem volt komolyabb atrocitásom. Az viszont előfordult, hogy szolgálat közben felismertek, egyszer egy kidobó jött oda hozzám, hogy szívesen edzene velem együtt. A kollégáim mindig támogattak a sportolói pályafutásomat, a szentesi gálára is többen eljönnek közülük."

Nagy persze nem mondott le végleg a rendőri pályáról, a sportkarrierje utáni időszakra is megvannak már a tervei.
"A rendőrséghez bármikor visszatérhetek, és tervezem is, mert a nyomozói munka különösen érdekel. Beszéltünk már róla, hogy internetes bűnüldözői munkát végezhetnék, programozó matematikusként ez állna hozzám a legközelebb. Ehhez azonban még tovább kell képeznem magam, ami rengeteg tanulással jár. És mint már említettem, most első a boksz."


A szentesi gálán Nagy Sándor Bozai Gyula ellen száll szorítóba a magyar bajnoki címért egy tíz menetre tervezett mérkőzésen, mellettük a közönség láthatja majd a nagy visszatérő Bedák Zsoltot is. A Sport1 március 23-án este fél 9-től sugározza élőben az eseményt.
Forrás: BorsOnline

Fight.hu

Partnereink

Partnereink