Amatőr

Nagy Tímea aranyérmes lett az Uniós Bajnokságon

Nagy Tímea aranyérmes lett az Uniós Bajnokságon
Eg aranyéremmel zártuk az Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnokságát, a "kis Eb-t". A 81 kilós kategóriában a debreceni Nagy Tímea zárt az első helyen.
Szombaton került sor a VI. Európai Uniós Női Ökölvívó bajnokság döntőjére. A Katowicében megrendezett tornára 19 nemzett 85 öklözője érkezett, közülük hét ország versenyzőinek sikerült a döntőig eljutni. Legtöbb versenyzővel a hazaiak képviseltették magukat a fináléban, ők mind a tíz súlycsoportban megküzdhettek a bajnoki címért.

A magyar lányok közül Nagy Tímea jutott be a döntőbe, aki a 81kg-os kategóriában húzott kesztyűt Sylwia Kusiak (POL) ellen. A folyamatosan támadó lengyelt Timi egyenesekkel igyekezett megelőzni azonban megállítani nem tudta, így sikeres találatait követően gyakran a lengyel is pontot tudott szerezni. A mérkőzés végig nagy izgalmak között zajlott, hiszen mind három első menet végén döntetlent mutatott az eredményjelző tábla. Az utolsó menetben a debreceni Nagy mozgósította utolsó energiáit, több akcióból is ő jött ki jobban, így nagy izgalmak között, reménykedve vártuk az eredményhirdetést. Hatalmas üdvrivalgásban tört ki a helyi magyarokkal kiegészült szurkolótáborunk mikor Timi kezét emelték a magasba. Két ponttal 16:18-ra nyerte a mérkőzést és ezzel első ízben állhatott fel EU-s Bajnokságon a dobogó legfelső fokára.

A hét magyar versenyzőnk közül ötnek sikerült érmet szereznie a tornán. Nagy aranyérme mellett még négy bronzérmet hoztunk el a 48kg-os Ancsin Katalinnak (KSI), az 54kg-os Némedi Csillának (Soproni Gyevát), a 75kg-os Kovács Máriának (PVSK) és a +81kg-os Sándor Lillának (Szeged BC) köszönhetően. Magyarország a pontversenyben a 4. helyen végzett Lengyelország (1.), Törökország (2.) és Anglia (3.) mögött.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink