Amatőr

Nagyon erős lesz az idei Bocskai is

Nagyon erős lesz az idei Bocskai is
Különlegesen erős mezőny jött össze a jövő héten kezdődő Bocskai István Emlékversenyre, hiszen az amatőr elit színe-java képviselteti magát.
Minden eddiginél komolyabb, világbajnoki erősségű mezőny gyűlik össze Debrecenben, a jövő szerdán kezdődő, 55. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékversenyen, ahol többek között négy vb-győztes és nyolc Eb-címvédő is ringbe lép.

„Ha ezen a viadalon helytállunk, nagy reményekkel szállhatunk harcba a londoni kvalifikációért, mert azt jelenti, hogy ütős a csapatunk” - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Kovács László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető a nevezési listát áttanulmányozva jelezte, az amatőr bokszvilág java a jövő héten a hajdúsági fővárosban húz kesztyűt. Legerősebb csapatával érkezik Debrecenbe az orosz és a kubai válogatott is, és összesen 17 olimpiai, világ- és Európa-bajnoki dobogós indul. A 2009-es vb győztesei közül az orosz Artur Betyerbijev és Albert Szelimov, a kubai Roniel Iglesias és az üzbég Abbasz Atajev, a tavalyi moszkvai Eb-ről pedig nyolc aranyérmes, köztük Bacskai Balázs szerepel a Bocskain.

„Egy ilyen bombaerős mezőnyben nagyon nehéz elvárásokat megfogalmazni a mi fiaink számára, a Káté, Bacskai, Darmos triótól várom a legtöbbet, nekik kell húzni a magyarok szekerét - mondta Kovács László. - A válogatott összetételét illetően nincsenek nagy és nyitott kérdések, lényegében kialakult az a csapat, mellyel harcba szállunk a londoni kvalifikációért. A Bocskain remek lehetőség nyílik arra, hogy feltérképezzük a legnagyobb riválisokat, illetve képet kapjunk arról, hogy hozzájuk képest éppen hol tartunk.”

A Bocskait mindig támogató Debrecen alpolgármestere, Pajna Zoltán elmondta, hogy az emlékverseny a cívisváros egyik márkája, és a helyi politikai hatalom nem habozik, amikor mellé kell állni. A sportért felelős debreceni elöljáró büszkén beszélt arról, hogy a DVSC évről évre egyre komolyabb rangot vívott ki magának a magyar amatőr bokszban, és ma már a legjobbak között jegyzett alakulat az országban. Az emlékversenyre összesen húsz ország 120 bokszolóját nevezték.

A küzdelmek négy napon át tartanak a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, ahol a döntőket jövő szombaton, 16 órától tartják.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink