Hazai

Napi összefoglaló a boksz vb-ről

Napi összefoglaló a boksz vb-ről
Négy magyar közül kettő - Káté Gyula és Bacskai Balázs - továbbjutott, azaz a legjobb 16 között is ringbe szállhat.
A vasárnap szorítóba lépett négy magyar közül kettő - Káté Gyula és Bacskai Balázs - továbbjutott, azaz a legjobb 16 között is ringbe szállhat majd a bakui olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokságon.
A legutóbbi vb-n harmadik, 64 kg-os Káté a második mérkőzésén 27-17-re győzte le kanadai riválisát, Yves Ulysse-t, míg a tavaly Európa-bajnok, a világranglistán éllovas, 69 kilós Bacskai - aki erőnyerőként csak most kapcsolódott be a küzdelmekbe - ugyancsak magabiztosan, 22-9-re győzött a venezuelai Gabriel Maestre ellen. 

A 81 kg-ban érdekelt Szellő Imre, az idei, ankarai Eb bronzérmese 25-11-es vereséget szenvedett az ukrán Olekszandr Gvozdiktól, így búcsúzott a legjobb 32 között, egyúttal számára - legalábbis most - elúszott a kvótaszerzés lehetősége. Tavasszal, az isztambuli selejtezőn lehet majd javítani. 

Nem sikerült a vasárnapi fellépés a plusz 91 kg-os Bouquet Bencének sem, akit a román Mihai Nistor az első menetben kiütött. A magyar bokszoló percekig nem tudott felkelni, ám végül a saját lábán hagyta el a szorítót. 

Káté a kazah Danyijar Jeleusszinovval mérkőzik kedden, s ugyanezen a napon lép fel ismét Bacskai is, akinek egyelőre nincs meg az ellenfele.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink