Amatőr

Női amatőr ökölvívó Eb: Nagy Tímea biztos érmes

Női amatőr ökölvívó Eb: Nagy Tímea biztos érmes
A női ökölvívó Európa-bajnokságon 4 versenyzőnk jutott be a legjobb nyolc közé és küzdhetett meg az éremért.
A női ökölvívó Európa-bajnokságon 4 versenyzőnk jutott be a legjobb nyolc közé és küzdhetett meg az éremért. Böde Anita a 48kg–os súlycsoportban a welsi lynsey Hodaway ellen húzott kesztyűt. A fizikálisan jóval erősebb Holdaway ellen Anita minden tőle telhetőt megtett. S bár fegyelmezetten és összeszedetten bokszolt, nem tudta a welsi támadásait megállítani, aki egyhangú pontozással jutott a legjobb négy közé.

Nagy Bianka (69kg) az ukrán Mariia Badulina ellen jól kezdet és meglepő volt a 0:0-s eredmény mivel több tiszta találatot is láthattunk. A két vívó stílusú bokszoló következő menetben is oda-vissza talált és az eredmény is döntetlen maradt. (3:3) A továbbra is fej-fej mellett haladó mérkőzés azonban az utolsó menetben egy-két tisztább ukrán találattal Badulina javára dőlt el.

Tudtuk, hogy Kovács Máriának (75kg) is nehéz dolga lesz a hazai Noushka Fontijn ellen, hiszen a hollandok favoritját bár már kétszer megverte legutóbb az Uniós Bajnokságon vereséget szenvedett tőle. Marcsi jól kezdet és rögtön az első menetben többször is nagyon tisztán eltalálta ellenfelét, aki összezavarodott a meglepetéstől, így nem is értettük a menet végén a csak 1 pontos magyar vezetést és Fontijn 4 pontját. (5:4) Kovács a következő menetet is hozta, de az 1 pontos vezetés nem változott. A hátralévő két menet is magyar vezetést tükrözött azonban az eredmény jelzőn a 3. menet végére döntetlen lett az állás, míg a mérkőzés végére 4 ponttal sikerült kihozniuk a holland versenyzőt a bíráknak. És bár nagyon sokan biztosítottak bennünket arról, hogy Marcsi volt a jobb sajnos ez nem változtat azon, hogy első ízben érem nélkül kell hazatérnie egy Európa Bajnokságról.

A negyeddöntő utolsó párjaként lépett a szorítóba Nagy Tímea. A 81kg-osok között azt a számára már ismert Lauragh O’neill-t (IRL) kellett legyőznie, akit idén már az Uniós bajnokságon egyszer sikerült. Timi a májusi csatához hasonlóan most is jól fogadta a széle csapottakkal támadó írt, és hosszú egyeneseivel rendre gyűjtötte a találatokat. A mérkőzés végig ugyanabban a szellemben zajlott O’neill ugrott előre a széles ütéseivel Nagy bal-jobb egyenessel megelőzte, majd elmozgott. Látványos találatai 16:7 arányú győzelmet hoztak és ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz már biztos éremszerző. A pénteki elődöntőben az orosz Svetlana Kosova-val kell megküzdenie.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink