Eredmények

Nyert a győri Gladiators a BoxingOne-sorozatban

Nyert a győri Gladiators a BoxingOne-sorozatban
Szombaton késő délután az amatőr ökölvívók vették birtokukba a Győr Plázát, ahol a BoxingONE Championship „A”-csoportjában a továbbjutásért csapott össze a „Patent Gladiátors” és a „Ry-Ki Grizzly” csapata.
Szikrázó összecsapások jellemezték a versenynap küzdelmeit, de ezekből rendszerint a Rába-partiak jöttek ki jobban. Nagy Zoltán csapatából Könnyű Róbert ismét klasszisteljesítményt nyújtva nyert, ez alkalommal az olimpiai indulásra is esélyes Mariusz Burzynskit verte egészen meggyőző teljesítménnyel. A helyi közönség két nagy kedvence, Zámbó Dániel (69 kg) és a „jokerrel” kitüntetett romániai születésű Nyéki Georgie (64 kg) hatalmasat küzdött, de a szikrázó összecsapásaikat szombaton döntetlenre ítélte a négytagú „esküdtszék”. Zámbó egyértelműen közelebb állt a győzelemhez. Nyékivel kapcsolatos hír, hogy az apai ágon magyar felmenőkkel bíró ökölvívó hamarosan leteszi az állampolgársági esküt, így elképzelhető, hogy már a decemberi Országos Bajnokságon elindulhat – méghozzá éremesélyesként. Kiemelkedő mérkőzés volt a nehézsúlyúak csatája, ám Bognár Gábor hiába küzdött nagyot, ez alkalommal fejet kellett hajtania Michal Cieslak előtt.

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg Mariusz Burzynski – Könnyű Róbert 0:2
60 kg Mateusz Kostecki – Rácz Sándor 1:1
64 kg Konrad Bystron – Georgie Nyéki 1:1
69 kg Tomasz Kot – Zámbó Dániel 1:1
75 kg Piotr Rucinski – Tóth László 0:2
81 kg Mateusz Tryc – Hosszú Ferenc 0:2
91 kg Michal Cieslak – Bognár Gábor 2:0

„Az ökölvívásban sokszor halljuk a panaszkodást a bírókra, amikor úgy érzi valaki, hogy méltánytalanság érte, de olyat senki nem szokott mondani, hogy a csillagok velük voltak. Ki merem jelenteni, hogy szombaton számunkra kedvező eredmények is születtek” – kezdte az értékelést Nagy Zoltán. „A csapatom mindent megtett, ahogy azt vártam, nagyot küzdöttünk. Köszönjük a győri közönségnek a támogatást, nélkülük nem sikerült volna.”
BoxingONE - Nyéki Georgie, Patent Gladiators
A végeredmény 9:5 a győri Gladiátoroknak, amely alakulat – az utolsó forduló végeredményétől függetlenül – így már biztos elődöntős a BoxingONE-sorozatban. A győriek december 17-én a bajnokság sztárcsapatához, a „Komárno Sharks”-hoz látogatnak. Az amatőr csapatbajnoki után egy profi összecsapást is rendeztek, amely során a lébényi Sánta Krisztián a 3. profi küzdelmén lépett kötelek közé, méghozzá a debreceni Lakatos János ellen. A négy menetes küzdelmet Sánta meggyőző teljesítményt nyújtva, 40-36 arányban nyerte.

A B1 liga honlapja a www.boxingone.com címen érhető el.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink