Amatőr

Nyert, de kiesett Káté Gyula B1 csapata

Nyert, de kiesett Káté Gyula B1 csapata
Pénteken, a révkomáromi boxcsarnokban, telt ház előtt játszották le a BoxingONE Championship „A”-jelű csoportjának zárómérkőzését, a SKB Komarno – Győri Gladiátor összecsapást.
A vendéglátó révkomáromiak nehéz feladat előtt álltak, ugyanis legalább 5 győzelmet (10 segédpont) kellett volna szerezniük ahhoz, hogy a továbbjutásért folyó versenyfutásban megelőzzék a SL Arad csapatát. Györfi Roderik, a cél érdekében, még inkább megerősítette csapatát, s ennek köszönhetően az utolsó küzdelemig versenyben voltak az elődöntőt jelenő siker kiharcolásáért.

57 kg-ban a szolnoki Nagy Krisztián lépett kötelek közé a felvidéki csapatban, és a fiatal magyar bokszoló igazolta tehetségét, kiforrott, technikás ökölvívással legyőzte román ellenfelét. A magyar légiós a második menettől egyre nagyobb fölénybe került, erővel is jól bírta, így nem maradt kérdőjel az eredményhirdetés előtt. (2:0) 60 kg-ban Rácz Sándor viselte a győri csapat trikóját, aki nagyszerű teljesítmény nyújtott az első menetben, ám nem volt eléggé friss, így Martirosian Varuzan a folytatásban feljött, és szorossá tette a meccset. Ennek ellenére Rácz megérdemelten nyert. (2:2)

64 kg-ban a magyar amatőr válogatott csapatkapitánya, Káté Gyula bokszolt révkomáromi színekben, mint ahogy azt a B1 liga történéseit figyelemmel kísérő olvasók már megszokhatták. Ellenfele a Gladiator alapembere, a fordulóról-fordulóra egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtó George Nyéki volt. A szenvedélyes első menetben Káté volt a meggyőzőbb, aki elégedetten, széles mosollyal ült le a szünetben. Ízlett neki a pörgős küzdelem, ahogy a közönségnek is. A magyar klasszis a folytatásban csak egyszer vesztette el a fonalat, a második menet első percének a végén, amikor Nyéki zsinórban több jó ütéssel megkínálta. Káté nem került komoly bajba, de ezt követően rákapcsolt, és a magabiztos teljesítménnyel abszolválta az akciódús, látványos mérkőzést. (4:2) 69 kg-ban Zámbó Árpád és Klasz Árpád csapott össze. Az első, szorosabb menet után Klasz „kilazult”, és remek teljesítményt nyújtva magabiztos előnyre tett szert, melyet a záró szakasz végére is megőrzött. Ez is nagyon jó meccs volt. (6:2)

75 kg-ban Harcsa Norbert és Szabó László küzdött a pontokért. Harcsa az első menetet egy kicsit idegesen kezdte, pontatlanul bokszolt, ám a kör felétől már megszokott erényeit csillogtatta, lazán, látványosan küzdött. A második menet elég egyértelmű Harcsa-fölénnyel telt, de a harmadik szakasz hajrájában már kondicionális problémák jelentkeztek nála, ennek ellenére nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést. (8:2) 81 kg-ban Portéka Tibor (Gladiator) és Balogh Sándor (SKB) csapott össze, szó szerint. Az ideges hangulatú mérkőzés hamar állóháborúvá nemesedett, ahol Portéka volt a meggyőzőbb, a harmadik menetben már nagyon nagy fölényben bokszolt. (8:4)

A nehézsúlyúak küzdelme hatalmas összecsapás volt. Constantin Bejenaru és Peter Novotny nagy adok-kapokba ment bele, mely során a második menetben számolni is kellett a komárnói színeket képviselő cseh bokszolóra, ám a csata csak a harmadik körben dőlt el. A Gladiator román légiósa, Constantin Bejenaru komoly fölénybe került, és lendületét ellenfele csak szabálytalanságok árán tudta megtörni. Novotnyt kétszer is intette a ringbíró, jogosan, így esélye sem volt a győzelemre. (8:6)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
57 kg: Ciprian Aposteriorni – Nagy Krisztián (0:2)
60 kg: Rácz Sándor – Martirosian Varuzan (2:0)
64 kg: George Nyeki – Káté Gyula (0:2)
69 kg: Zámbó Dániel – Klasz Árpád (0:2)
75 kg: Szabó László – Harcsa Norbert (0:2)
81 kg: Portéka Tibor – Balogh Sándor (2:0)
91 kg: Constantin Bejenaru – Peter Novotny (2:0)

A 8:6 arányú siker nem volt elég a révkomáromi csapatnak a továbbjutáshoz, vagyis idén befejeződött számukra a BoxingONE liga. Az „A”-jelű csoportban a Gladiator végzett az élen, mögöttük az aradi Silva Lazar BC jutott be az elődöntőbe. A győriek ellenfele a december 10-i Galánta-Kosovo mérkőzés győztese lesz, míg a román csapat a „B” csoportot toronymagasan megnyerő DVSC-vel csap össze a döntőbe jutásért.

Az „A”-jelű csoport végeredménye
1. Gladiator Győr (magyar) 21 pont
2. Silva Lazar BC (román) 19 pont
3. SKB Komárno (szlovák) 19 pont
4. Team Rybnik (lengyel) 18 pont

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A pénteki mérkőzésről a B1 televíziós partnere, a SportKlub Televízió sugároz majd összefoglalót. A bokszműsor minden szerdán 23 órától látható az ismert sportcsatornán.

Partnereink

Partnereink