Amatőr

Peking után Londonban is indulhat Varga Miklós ökölvívó

Peking után Londonban is indulhat Varga Miklós ökölvívó
A 60 kg-osok között szereplő Varga Miklós bejutott a negyeddöntőbe, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.
A 2008-ban Európa-bajnoki bronzérmes magyar öklöző a 16 között a tadzsik Madadi Nagzsibekovot győzte le 28-20 arányban. 

A hajdúsámsoni bokszoló nagyon nehéz csatán volt túl hétfőn, az óriási csatában, egy ponttal megnyert meccs fáradtsága azonban egy pillanatig sem érződött rajta kedden. 

A mérkőzés puhatolózással indult, méregették egymást a felek, a "felvezetés" után azonban Varga találta meg először a megfelelő ütőtávot, s egy-két bal egyenessel, jobb horoggal tesztelte riválisa fejét. A magyar az egész menetben jobbnak tűnt, biztosan védekezett, s ellenfelénél lényegesen többször talált, így 7-5-ös előnnyel mehetett pihenni. 

A második periódusban Varga ugyanazt hozta mint az előzőben, biztos védekezésből jó ütemben indította ütéseit, kombinációit, melyekre a tadzsiknak kevés válasza volt. Az ellenfél ment előre, próbált iramot diktálni, de nem tudta kizökkenteni Vargát, aki az utolsó menet előtt már biztosnak mondható öt ponttal vezetett. 

A magyar könnyűsúlyú az utolsó szakaszban nem csupán okosan, de látványosan is bokszolt, az egyre elkeseredettebben rohamozó Nagzsibekovnak rendre súlyos pofonokkal "fizetett" meggondolatlan akcióindításaiért, s végül 28-20-ra győzött, s került a biztos olimpiai kvótát jelentő negyeddöntőbe, ahol az olasz Domenico Valentino lesz az ellenfele. 

Varga Miklós"Nagyon kemény meccs volt egy jó ellenféllel szemben, aki egy kicsit meglepett, mert arra számítottam, hogy fordított alapállású, ám mint kiderült, korábbi meccsén csak a riválisa miatt váltott - nyilatkozta Varga a meccs után. - Őszintén szólva nem volt tudatos a zárt bunyó, amit most csináltam, mindenesetre jól működött. A meccsen egyszer testen keményen megfogott a tadzsik, kicsit meg is ijedtem, hogy nem bírom végig a meccset, de szerencsére nem lett baj. Nagyon örülök, ott vagyok az olimpián, ez volt a cél. Persze a vb-nek még nincs vége, az olasz korábban legyőzött, ám most látszólag nincs kirobbanó formában, de így is nagyon nehéz lesz. Rutinos, nagyon jó öklöző." 

A hajdúsámsoni bokszoló előtt a 64 kilós Káté Gyula szintén a nyolc közé jutott és olimpiai indulási jogot szerzett, ugyanakkor Harcsa Zoltán (75) és Darmos József (91) kikapott a nyolcaddöntőben - előbbi még reménykedhet a kvótaszerzésben, amihez a legyőzőjének döntőbe kell jutnia.

Kedden még egy magyar száll ringbe a legjobb nyolc közé kerülésért: Bacskai Balázs (69 kg) az amerikai Errol Spence ellen lép a kötelek közé.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink