Amatőr

Pénteken ismét Boxingone Győrben

Pénteken ismét Boxingone Győrben
Folytatódik a közép-európai ökölvívó csapatbajnokség, méghozzá a Győr-Rybnik párharccal. A B1 hivatalos beharangozóját közöljük.
Pénteken, az „A” csoport utolsó előtti küzdelmével Győrben folytatódik a BoxingONE Championship sorozat, ahol a helyi Gladiator a lengyel Rybnik csapatát látja vendégül. A tét már a továbbjutás, mindkét csapatnak győznie kell, ha az elődöntőben akar szerepelni.

A csoport kiegyenlített erőviszonyait jól mutatja, hogy bár a Gladiator jelenleg csak a 4. helyen áll, ám mivel a magyar csapat még kétszer lép ringbe, nekik van a legnagyobb esélyük az első helyen végezni.

boxingoneEhhez pénteken győzniük kell a Rybnik ellen, amivel a lengyelek elbúcsúznának, majd az utolsó mérkőzésükön még vereség esetén is kapnak annyi pontot, hogy megnyerjék a csoportot. Van viszont egy speciális helyzet, a döntetlen. Ez a Rybnik azonnali kiesését eredményezné, míg a Gladiator nehéz helyzetbe kerülne, ugyanis a továbbjutáshoz a magyar klasszisokat felvonultató Spartak Komarno otthonában kellene bizonyítani, vagy legalábbis nem kikapni.

De térjünk vissza a pénteki mérkőzéshez, egészen pontosan a győri Gladiátorokhoz. Nincs könnyű helyzetben Nagy Zoltán csapatfőnök, ugyanis utoljára augusztus közepén volt csapatmérkőzésük, aminek azért van jelentősége, mert a B1 ligában a csapategység, az egymásért küzdés igen fontos eleme a versenysorozatnak. Az edző ennek ellenére optimista.

„A felkészülésünk érzésem szerint jól sikerült, de erre úgyis csak a mérkőzés ad pontos választ. Az edzéseken minden rendben volt” – kezdte a szakember. „Nagy szeretettel látjuk a vendégeket, nagyon szeretünk ellenük bokszolni. Idegenben döntetlen bokszoltunk ellenük. Nagyon kétarcú csapat a Rybnik. Simán kikaptak Romániában, majd nem sokkal később hazai pályán legyőzték az aradiakat, pedig nem változtattak sokat a csapaton, kicsit tologattak balra, kicsi jobbra. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon értik a dolgukat, tökéletesen feltérképezik az ellenfelüket, és úgy tologatják a bokszolóikat a súlycsoportok között, hogy győzzenek. Ez az utolsó mérkőzésük, tovább akarnak jutni, ezért most is komolyan kell venni őket!”

Nagy Zoltán szerint győzni kell, de a csapatán nincs győzelmi kényszer, mivel az a legfontosabb, hogy a bokszolók fejlődését elősegítse a B1 liga, és a közönség újra igazi sportélménnyel gazdagodjon.

„Nekünk nem szabad foglalkozni a csoport többi csapatával, csak azzal, hogy már Győrben megszerezzünk a továbbjutáshoz szükséges pontokat. Ehhez győznünk kell pénteken.” – folytatta Nagy Zoltán. „Természetesen akkor sem esünk kétségbe, ha nem nyerünk. A mi csapatunk az állandóságot képviseli a B1 ligában, hiszen ezt a kiírást is ugyanazzal a maggal küzdöttük végig, csak a két szélső súlycsoportban, 57 és 91 kg-ban változtattunk. Győzni akarunk, de nem minden áron. Aki ismer minket, az tudja, hogy mindig a győzelemért lépünk ringbe, de a vereséget is méltósággal viseljük. Az a fontos, hogy jó mérkőzéseket lásson a közönség, és az ökölvívás pénteken is újabb szurkolókat szerezzen. Ha megint sok néző lesz a mérkőzésen, akkor már nyertünk, és nyert az ökölvívás. Győzzön a jobb, győzzön a boksz! Erről szól a Boxingone.”

Az „A” csoport pillanatnyi állása
1. Silva Lazar Arad (6) 44 / 20 pont
2. Rybnik Boxing (5) 31 / 16 pont
3. Spartak Komárno (5) 35 / 15 pont
4. Győri Gladiator (4) 30/ 14 pont

Még lejátszásra kerülő mérkőzések („A”)
Győr-Rybnik (nov. 12)
Komarno-Győr (nov. 26)

November 12-én, 18 órától a Győr Plázában rendezik a Gladiator – Rybik B1 rangadót, amely esemény programjában több hivatásos ökölvívó mérkőzést szervez a Profibox Promotion. A rendezvény ingyenesen megtekinthető.

A BoxingONE Championship legfrissebb hírei, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon tekinthető meg. A jövő pénteki mérkőzésről a B1 televíziós partnere, a SportKlub Televízió sugároz majd összefoglalót. A bokszműsor minden szerdán 23 órától látható az ismert sportcsatornán.

Partnereink

Partnereink