Hazai

Rácz Félix emeli a tétet?!

Rácz Félix emeli a tétet?!
Természetesen a rajongókat és a közvéleményt élénken foglalkoztató Kótai Mihály vs Balogh Zoltán összecsapással kapcsolatban megkerestük az ötletgazda menedzsert, Rácz Félixet is.
Emlékezetes, hogy a Felix-Promotion névadó tulajdonosa a hét elején a sajtón keresztül 1 millió forintos ajánlatott tett Kótai Mihálynak (22-0-0; 11KO) egy Balogh Zoltán (11-1-0; 5KO) elleni összecsapásra.

Elmondása szerint az ötlet nem is tőle, hanem a szurkolóktól ered, mert a szombati fergetegesre sikerült Balogh-Takács összecsapás után sokan felvetették, hogy Kótai Mihály vajon mire menne az újdonsült nagyváltósúlyú Magyar-bajnok ellen. Miután a kérdés napokkal később is folyamatosan témát szolgáltat a rajongóknak, és azóta több országos média is foglalkozott vele, Rácz Félix ajánlata komoly lehetőséget ad arra, hogy végre a közönség óhaja is teljesüljön.

Szerkesztőségünk telefonon érte utol a menedzsert, aki elmondta, hogy komoly üzletemberként ezt az összecsapást is teljesen komolyan gondolja, és kész teljes egészében meg is szervezni a gálát, amelynek a főmérkőzése lehetne a Kótai-Balogh közönségmeccs. Rácz tudja jól, hogy a "Tornádónak" júniusban világbajnoki címmérkőzése lesz, és Balogh Zoltán sérüléseinek is rendbe kell jönnie, ezért a derbit legkorábban ősszel lehetne tető alá hozni.

A mérkőzés minimum 10 menetes, és mindenképp címmeccs lenne. Csupán az kell meghatározni, hogy milyen övért bokszoljon a két remek harcos. Elméletileg mehetne Balogh Magyar-bajnoki címéért is, ha a liga hajlandó lenne megváltoztatni a szabályokat, és az övért nem csak a magyar liszensszel rendelkező bokszolók küzdhetnének meg. Másik megoldás lehet a Nemzetközi Magyar Bajnoki cím létrehozása, vagy egy teljesen új, direkt ehhez a meccshez kapcsolható egyedi titulus megalkotása. De Rácz Félix kész arra is, hogy ha Misi időközben megszerzi a WBF koronáját, akkor a világszervezet felé a jogdíjakat is kifizeti, így a Kótai-Balogh összecsapás világbajnoki címmérkőzés lehetne.

Rácz Félix azt is elmondta, hogy tegnap már megtörtént a kapcsolatfelvétel a két menedzsment között, de miután Veres László Kótai Mihály pénteki összecsapása miatt szerdán Hollandiába utazott, ezért a konkrét tárgyalások csak a hétvége után kezdődhetnek meg.

Megkérdeztük, hogy mi van akkor, az összecsapás anyagi okok miatt hiúsul meg? Rácz Félix erre azt mondta, hogy természetesen kész tárgyalni az eredetileg napvilágot látott 1 millió forintról is, de ismerve a nemzetközi bokszéletben mozgó pénzeket, nagyságrendi eltérés a felajánlott összeg és a felmerülő igény között csak akkor lehet, ha Kótaiék nem akarják az összecsapást létrejöttét. Ezt pedig mindenki megfutamodásnak tartaná.

Természetesen a www.ProfiboX.hu a továbbiakban is kiemelten fog foglalkozni a témával, s Rácz Félix menedzser után igyekszik még minél több ember véleményét kikérni az összecsapással kapcsolatban.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink