Amatőr

Sorsoltak Katowicábena női Női Uniós Bajnokság előtt

Sorsoltak Katowicábena női Női Uniós Bajnokság előtt
A magyar válogatott hölgyek ezen a héten Katowicében szerepelnek, ahol az Európai Uniós Országok Bajnokságát rendezik.
Idén Katowice ad otthont az Európai Uniós Országok Női Ökölvívó Bajnokságának. Lengyelországban immár hatodik alkalommal húzhatnak kesztyűk a női ökölvívók az Eu-s bajnoki címért. Az indulók létszáma elmaradt a tavalyi rekordtól (20nemzet 107 versenyző), igaz ott még 11 súlycsoportban küzdhettek meg a lányok, azonban azóta a kategóriák száma 10-re apadt. Katowicében 19 ország 85 öklözője méri össze a tudását. A benevezett országok közül egyedül Litvánia nem érkezett meg, míg mások kevesebb versenyzőt hoztak. Így a Bajnokságon egyedül a hazai csapat indul teljes létszámmal, őket követi Törökország és Írország 8-8 versenyzővel.

A többi résztvevő mind kisebb számú csapattal érkezett, köztük a magyarok 7 lánnyal. Természetesen az olimpiai kategóriákban a legerősebb a mezőny illetve az 54- és az 57 kg-ban. A mai nap a mérlegelésről (ami rendhagyó módon nem reggel volt, hanem 11-13h között), valamint a sorsolásról szólt. Utóbbi során többekben felmerült a kérdés vajon mekkora volt a véletlen faktor szerepe! Ugyanis gépi sorsolás címén csak egy kész tabellát tettek fel a kivetítőre, amelyben meglepő módon minden lengyel a rövidebb ágra került. Számunkra nem lett ennyire kedvező a helyzet, a magyar lányok közül szinte mindenki az 1-es vagy a 2-es sorszámot kapta, így többségében bemérkőzőként kezdjük a versenyt.

Sorsolás:
51kg (10 induló)
Ancsin Katalin – Ciere Smyth (IRL) 8 közé
54kg (10 induló)
Iltyana Galabova (BUL) – Némedi Csilla 8 közé
60kg (16 induló)
Graczyk Karolina (POL) – Szabó Beáta 8 közé
69kg (5 induló)
Marichelle De Jong (NED) – Nagy Bianka 4 közé
75kg (11 induló)
Kovács Mária – Savannah Marshall (ENG) 8 között
81kg (3induló)
Nagy Tímea – Lauragh O’neill (IRL) döntőbe jutásért
+81kg (4 induló)
Sándor Lilla – Anna Slowik (POL) 4 között


Holnap három versenyzők lép a kötelek közé. A délelőtt 11-kor kezdődő programban Ancsin Katalin (51kg), Némedi Csilla (54kg) és Szabó Beáta (60kg) küzd meg a továbbjutásért.

Fight.hu

Partnereink

Partnereink