Hazai

Sparring: Kelemen és Bacskai egymás ellen

Sparring: Kelemen és Bacskai egymás ellen
Kelemen Balázs és Bacskai Balázs együtt is készül a közeljövő nagy feladataira: a Felix Promotion bunyósa az érdi fellépésére, a Vasas amatőr Európa-bajnoka pedig a magyar bajnokságra.
Meglepő helyről érkezett segítség Kelemen Balázs számára, a Felix Promotion veretlen nagyközépsúlyú bunyósa minőségi sparringpartnerre lelt. 

„A győri Yakuzában szoktam edzeni, de az edzőmmel úgy gondoltuk, jót tenne, ha még többet kesztyűznék, különösen olyanokkal, akiket kevésbé ismerek – mondta Balázs. – Felkerestük a régi klubomat, a Gladiátort, és pont belefutottunk a vasas kiválóságába. Bacskai Balázzsal sikerült egy jó hat menetet kesztyűznünk, utána pedig közösen édesapjával megbeszéltük, hogy eljárok hozzájuk Budapestre, ha pedig úgy adódik, ők jönnek majd át hozzánk. Ők a magyar bajnokságra készülnek, én pedig egy december tizenhetedikei, érdi fellépésre. Örülök, hogy sikerült minőségi sparringpartnert találnom, hatalmas segítség és öröm, hogy nem csupán Magyarország, de Európa egyik legjobb bokszolójával dolgozhatok együtt.”

Felvetődhet persze, hogy a műfajbeli (Bacskai amatőr, Kelemen profi) és súlycsoportbeli (Bacskai 69, Kelemen 75 kilóban indul) különbség mennyire látszódik a ringben, de a Felix Promotionnel együttműködő Kelemen szerint ennek semmi jele sincs.

„Az én normális súlyom hetvennégy-hetvenöt kiló, Bendzsi hatvankilencre fogyaszt le, úgyhogy szinte egy súlyban vagyunk – mondta Kelemen Balázs. – Ha minden összejön, akkor a kesztyűzéseken mindkettőnk edzője ott lesz, így magas szintű technikai munkát lehet végezni. Bendzsinek inkább az amatőr elemekre, a pörgősebb, többütéses stílusra kell figyelnie, nekem pedig a lezárásokra, az ellépésekre, adott esetben a védekezésekre, illetve arra, hogy minél jobban el tudjam nyújtani a meneteket, minél hosszabb menetszámra fel tudjak készülni.” 

Kelemen Balázs az általa említett érdi fellépés mellett egy december 23-i, Banja Luka-i gálán is szerepelhetett volna, de végül a Szenteste közelsége, a vélhetően viszontagságos hazaút miatt maradt a magyarországi rendezvény. Balázs ezen már teljesen egészségesen léphet ringbe, legalábbis testben. „Voltak magánéletbeli gondjaim, de ezek már a múlté. Érden nem százszázalékos leszek, hanem legalább százötven, hogy megháláljam a bennem bízók munkáját” – jelentette ki a hibátlan mérlege megőrzésére hajtó ökölvívó.

www.felixpromotion.hu

Fight.hu

Partnereink

Partnereink